Andělská snídaně z mexického klobásy: Ostrá ranní hostina
Mexické snídaně z mexické klobásy jsou chutným a kořeněným způsobem, jak začít den. Toto lahodné jídlo kombinuje bohatou, kouřovou chuť klobásy s nadýchanými míchanými vajíčky, zabalenými v teplých kukuřičných tortillách a ozdobenými čerstvými přísadami. Jedná se o živou a uspokojivou snídani, která rozhýbe vaše chuťové buňky.
Ingredience:
240 gramů mexické klobásy, oplůtko odstraněno
6 velkých vajec
1/4 hrnku plnotučného mléka
8 malých kukuřičných tortill
1/2 hrnku rozdrceného sýra queso fresco nebo feta sýra
1 avokádo, nakrájené
1/4 hrnku nasekaného čerstvého koriandru
1/4 červené cibule, jemně nasekané
1 jalapeño, nakrájené (volitelně)
Lístky limetky k podávání
Sůl a pepř podle chuti
Ostrá omáčka (volitelně)
Postup:
1. Uvařte klobásu:
Na velké pánvi postavte klobásu při středním ohni. Použijte špachtli k rozdrcení na menší kousky během jejího vaření. Pokračujte v pečení, dokud klobása není plně upečená a propečená, asi 6-8 minut. Vložte klobásu z pánve a dejte stranou, tuk nechte v pánvi.
2. Připravte vajíčka:
V míse smíchejte vajíčka, mléko, sůl a pepř. Vlijte směs s vajíčky do téže pánve použité k vaření klobásy. Míchejte vajíčka na středním ohni, dokud nejsou právě nastavená a mírně tekutá.
3. Spojte vajíčka a klobásu:
Přidejte uvařenou klobásu zpět do pánve s vajíčky, promíchejte. Vařte dalších 1-2 minuty, dokud nejsou vajíčka plně nastavená, ale ne suchá.
4. Ohřejte tortilly:
Během vaření vajec ohřejte kukuřičné tortilly. To můžete udělat přímo nad plynovým plamenem pár sekund na každé straně, nebo na suché pánvi při středně vysokém ohni, dokud nejsou pružné a nemají pár spálenin.
5. Sestavte taco:</b
Abyste sestavili taco, položte lžíci směsi klobásy a vajec na každou teplou tortillu. Povrch posypte rozdrceným sýrem queso fresco, plátky avokáda, čerstvým koriandrem, nasekanou červenou cibulí a jalapeňo pokud používáte. Podávejte s lístky limetky a ostrou omáčkou na straně pro extra pikantní chuť.
6. Podávejte a pochutnejte si:
Podávejte mexická snídaňová tacos ihned, dokud jsou horká a čerstvá. Užijte si kořeněné chuti a syté textury tohoto lahodného ranního jídla!