Vybraný Jollofový rýže s grilovaným kuřetem a vybranými kořeněními.

2024-07-02
Exquisite Jollof Rice with Grilled Chicken and Exquisite Seasonings

Výborná Jollof rýže s grilovaným kuřetem a výtečnými kořeněními

Jollof Rice je oblíbené západoafrické jídlo, které spojuje sytou rýži vařenou v bohaté rajčatové omáčce s různými lahodnými kořeními. Naše receptura dodává twist grilovanému kuřeti marinovanému ve vybrané směsi bylinek a koření, nabízející příjemný kontrast na texturu a chuť. Toto jídlo je ideální pro speciální příležitosti nebo sýčí rodinný pokrm.

Popis:
Jollof Rice s grilovaným kuřetem je bohaté a chutné jídlo, které odráží bohaté kulinářské tradice západní Afriky. Obsahuje dlouhozrnnou rýži uvařenou do dokonalosti v ochucené rajčatové omáčce s paprikou, cibulí a kořením. Grilované kuře je marinováno a uvařeno do měkka a šťavnatosti, čímž se stává ideálním doplňkem aromatické rýže. Toto jídlo není pouze lahodné, ale také pestré a syté, čímž se stává hostinou pro oči i chuťové pohárky.

Suroviny:

  • 2 šálky dlouhozrnné loupané rýže
  • 1 libra kuřecích stehenních nebo prsou
  • 1 plechovka (15 oz) nakrájených rajčat
  • 1/4 šálku rajčatového protlaku
  • 1 velká cibule, jemně nasekaná
  • 1 červená paprika, nakrájená
  • 1 zelená paprika, nakrájená
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 lžička zázvoru, jemně nasekaného
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 lžička kari koření
  • 1 lžička uzené papriky
  • 1 lžička kajenského pepře (volitelně pro pálivost)
  • 3 šálky kuřecího vývaru
  • Sůl a černý pepř podle chuti
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • Šťáva z 1 citronu (na marinádu kuřete)

Příprava:

1. Marinování kuřete:

  1. V misce smíchejte citrónovou šťávu, jemně nasekaný česnek, jemně nasekaný zázvor, tymián, uzenou papriku, kari koření, sůl a černý pepř. Dobře promíchejte.
  2. Přidejte kuře do marinády, zajistěte, aby byl každý kousek dobře obalen. Přikryjte a nechte marinovat minimálně 1 hodinu, ideálně přes noc v lednici.

2. Grilování kuřete:

  1. Předehřejte gril na středně vysokou teplotu. Grilujte marinované kuře, dokud není úplně uvařené a nemá hezké grillovací pruhy, občas otočte, asi 20-25 minut. Odložte stranou.

3. Příprava Jollof rýže:

  1. V velkém hrnci zahřejte rostlinný olej na středním plameni. Přidejte nakrájenou cibuli a vařte, dokud nejsou průhledné.
  2. Přidejte jemně nakrájený česnek a vařte další minutu.
  3. Zamíchejte rajčatový protlak a nakrájená rajčata a vařte asi 10 minut, nechte rajčata zredukovat a zahustit se.
  4. Přidejte nakrájené papriky, tymián, kari koření, uzenou papriku, kajenský pepř (pokud používáte), sůl a černý pepř. Vařte dalších 5 minut.
  5. <liOpláchněte rýži pod studenou vodou, abyste odstranili nadbytečný škrob, a pak přidejte rýži do hrnce, míchejte, aby se rýže obalila v rajčatové směsi.

  6. Nalijte kuřecí vývar a dobře promíchejte. Přiveďte směs k varu, pak snižte plamen na minimum. Přikryjte hrnec a nechte vařit 20-30 minut, dokud není rýže uvařená a vstřebá veškerou tekutinu. Občas míchejte, aby se nepřipalovalo.

4. Podávání:

    <li)Vilítkem protřepeme rýži a případně upravíme ochucení.
  1. Rozložte Jollof rýži vedle grilovaného kuřete a ozdobte čerstvými bylinkami, pokud si přejete.

Užijte si výbornou Jollof rýži s grilovaným kuřetem a lahodnými kořeněními, lahodné a syté jídlo, které přináší svěží chutě západní Afriky na váš stůl!

Don't Miss

Szechuan Chicken Stir-Fry with Vegetables

Szečuánské kuře se zeleninou na wokupánvi

Kuřecí smažený wok se zeleninou podle sečuánský Sečuánské kuřecí smažení
Vegan Mexican Enchiladas with Roasted Vegetables

Veganské mexické enchilady s pečenou zeleninou

Veganské mexické enchilady se smaženou zeleninou Mexická kuchyně je proslulá