Rozkošný italský bylinkami prořezaný kuřecí pokrm s rajčaty na slunci sušenými

2024-07-01
Delightful Tuscan Herb-Infused Chicken with Sun-Dried Tomatoes

Nádherné toskánské kuře s bylinkami a sušenými rajčaty

Toto nádherné toskánské kuře s bylinkami a sušenými rajčaty je krásně aromatické jídlo, které přináší do vašeho stolu chuť Itálie. Šťavnatá kuřecí prsa jsou marinována a vařena v míchání vonných bylinek a koření, poté dochucena kyselými sušenými rajčaty a krémovou omáčkou ze bílého vína. Podávejte s těstovinami nebo s česnekovým chlebem pro skutečně pohodové jídlo.

Suroviny:
4 kuřecí prsa bez kostí a kůže
1/2 šálku sušených rajčat (v oleji), odkapaných a nakrájených
1 šálek smetany ke šlehání
1/2 šálku kuřecího vývaru
1/2 šálku bílého vína
3 stroužky česneku, nasekané
1 lžíce italské směsi bylinek
1 lžička sušeného bazalku
1 lžička sušeného oregana
Sůl a pepř podle chuti
2 lžíce olivového oleje (nejlépe z obalovaných rajčat)
1/4 šálku nastrouhaného parmazánu
* Čerstvý bazalka nebo petržel na ozdobení

Příprava:

  1. Marinování kuřete: V malé míse smíchejte italskou směs bylinek, sušený bazalk, sušený oregano, sůl a pepř. Mažte směs po celých kuřecích prsou, zajistěte rovnoměrné obalení. Nechte kuře marinovat alespoň 30 minut (nebo přes noc pro intenzivnější chuť).
  2. Orestujte kuře: Na velké pánvi rozperte olivový olej na středním plameni. Přidejte kuřecí prsa a opékejte asi 5 minut na každé straně, dokud nezezlátnou. Vyjměte kuře z pánve a dejte stranou.
  3. Orestujte česnek: Ve stejná pánvi přidejte nasekaný česnek a osmahněte asi 1 minutu, dokud nezavoní. Dejte pozor, aby česnek nezhnědl.
  4. Příprava omáčky: Vlijte bílé víno, kuřecí vývar a smetanu. Zamíchejte a přiveďte k varu. Vařte asi 5 minut, dokud omáčka nezačne zahušťovat.
  5. Přidejte rajčata a kuře: Vmíchejte nakrájená sušená rajčata do omáčky. Vraťte kuřecí prsa zpět do pánve a vložte je do omáčky. Nechte jídlo provařit dalších 10 minut, dokud nebude kuře úplně uvařené a omáčka zhoustne.
  6. Dokončení sýrem: Posypte nastrouhaným parmazánem přes kuře a omáčku. Jemně promíchejte a nechte vařit další 2 minuty.
  7. Podávání a ozdobení: Přenesete kuře na servírovací tácek a lžící přelijte krémovou, rajčatovou omáčkou. Ozdobte čerstvým bazalkou nebo petrželí pro barevný efekt a lepší chuť. Podávejte ihned s vašimi oblíbenými těstovinami nebo křupavým chlebem.

Don't Miss

The Exquisite Venezuelan Squash and Quinoa Stew

Vybraná venezuelská polévka ze squash a květu quinoa.

Vzácný venezuelský guláš se squashem a kvinoou Tento sytý a
Bacalao a la Vizcaína – Traditional Basque-Style Salt Cod Stew

Bakalář po baskicky – Tradiční baskický pokrm ze solené tresky

Bacalao a la Vizcaína – Tradiční baskický tukový guláš ze