Pikantní rajčatový zábal hory Meatloaf
Pikantní rajčatový zábal hory Meatloaf je poctivé a uspokojující jídlo, které obstálo v testu času. Tento klasický pokrm k uspokojení spojuje mleté maso, strouhanku a směs koření, vše zabaleno do bohatého a pikantního rajčatového zábalu. Ideální pro rodinné večeře nebo útulný večer doma, tento meatloaf povznese tradiční oblíbené jídlo o chutný pikantní nádech.
Ingredience ###
Na Meatloaf:
– 1 1/2 libry mletého masa hovězího
– 1/2 hrnku strouhanky
– 1/4 hrnku mléka
– 1 malá cibule, jemně nasekaná
– 2 stroužky česneku, nasekané
– 1 velké vejce
– 1 lžíce Worcestershire omáčky
– 2 lžičky dijonské hořčice
– 1 lžička sušeného tymiánu
– 1 lžička soli
– 1/2 lžičky černého pepře
Na pikantní rajčatový zábal:
– 1/2 hrnku kečupu
– 2 lžíce hnědého cukru
– 1 lžíce jablečného octa
– 1 lžíce dijonské hořčice
Pokyny ###
1. Předehřejte troubu:
Předehřejte troubu na 375°F (190°C).
2. Připravte směs Meatloaf:
V misce smíchejte mleté maso, strouhanku, mléko, nasekanou cibuli, nasekaný česnek, vejce, Worcestershire omáčku, dijonskou hořčici, sušený tymián, sůl a pepř. Směs důkladně promíchejte, dokud se všechny ingredience dobře nespojí.
3. Tvarujte Meatloaf:
Převeďte směs meatloafu do formy na chléb nebo ji tvarujte do chleba na vyloženém plechu.
4. Smíchejte glazuru:
V malé misce smíchejte dohromady kečup, hnědý cukr, jablečný ocet a dijonskou hořčici.
5. Nanesení glazury:
Rozetřete polovinu pikantního rajčatového zábalu rovnoměrně po vrchní části meatloafu.
6. Pečte Meatloaf:
Umístěte meatloaf do předehřáté trouby a pečte 45 minut.
7. Přidejte další glazuru:
Vyjměte meatloaf z trouby a rozetřete zbývající glazuru nahoře.
8. Pokračujte v pečení:
Vraťte meatloaf do trouby a pečte dalších 15-20 minut nebo dokud meatloaf není propečený a má vnitřní teplotu 160°F (70°C).
9. Nechte odpočinout a podávejte:
Až je hotový, nechte meatloaf odpočinout 10 minut před krájením.
Dobrou chuť k pikantnímu rajčatovému zábalu hory Meatloaf s vašimi oblíbenými přílohami, jako jsou bramborová kaše nebo dušená zelenina!