Vlhké a neuvěřitelně máslové borůvkové muffiny: lahodná snídaně
Tyto vlhké a neuvěřitelně máslové borůvkové muffiny jsou skvělý způsob, jak zahájit den! Plné čerstvých borůvek jsou tyto muffiny neuvěřitelně něžné a plné chuti. Jsou snadné na přípravu, ale dodají výsledek, který připomíná pekařství a který okouzlí každého. Kombinujte je s šálkem kávy nebo čaje a budete mít snídani nebo svačinu, která osloví všechny správné noty.
Suroviny:
– 1/2 šálku rozpuštěného másla
– 1 šálek krystalového cukru
– 2 velká vejce
– 1 šálek zakysané smetany
– 1 lžička vanilkového extraktu
– 1 3/4 šálky hladké mouky
– 2 lžičky prášku do pečiva
– 1/2 lžičky soli
– 1 1/2 šálky čerstvých nebo zmražených borůvek
– Další cukr na posypání (volitelně)
Postup:
1. Předehřejte troubu na 190°C. Vytvořte formičky na muffiny papírovými košíčky nebo potřete olejem.
2. V misce smíchejte rozpuštěné máslo a cukr. Promíchejte dokud není dobře spojeno.
3. Přidejte vejce, jedno po druhém, a dobře za každým přidáním promíchejte. Vmíchejte zakysanou smetanu a vanilkový extrakt.
4. V jiné misce smíchejte hladkou mouku, prášek do pečiva a sůl.
5. Postupně přidejte suché suroviny k mokrým, míchejte pouze do spojení. Dejte pozor, abyste nedomíchali příliš.
6. Jemně vmíchejte borůvky.
7. Těsto rozdělte rovnoměrně mezi formičky, naplňujte asi 3/4 plně.
8. Pokud chcete, posypte na každý muffin trochou cukru pro sladký a křupavý povrch.
9. Pečte 18-22 minut nebo dokud nevyčistíte špejlí střed muffinu.
10. Nechte muffiny vychladnout v formě asi 5 minut a poté přendejte na mřížku, aby úplně vychladly.
Tyto lahodné muffiny si užijte teplé z trouby nebo při pokojové teplotě. Jsou tak dobré, že byste mohli chtít udělat dvojitou dávku!