Vynikající Charqui s Linguine v bohaté quinooové omáčce
Charqui s linguine v omáčce z quinoi je překrásná fúze jihoamerické a italské kuchyně. Charqui, tradičně sušené a osolené maso obvykle vyrobené z lamy nebo hovězího masa, přidává jedinečnou slanou chuť jídlu. Kombinace s linguine a krémovou omáčkou z quinoi vytváří bohaté a nasycující jídlo plné složitých textur a chutí.
Ingredience###
Na Charqui:
– 1 libra charqui (k dispozici v specializovaných obchodech nebo můžete nahradit hovězím jerky)
– 2 stroužky česneku, nasekané
– 1 lžíce olivového oleje
– Sůl a pepř dle chuti
Na Omáčku:
– 1 šálek quinoi, opláchnuté
– 2 šálky kuřecího nebo zeleninového vývaru
– 1 šálek smetany ke šlehání
– 1/2 šálku strouhaného parmazánu
– 1 lžíce olivového oleje
– 1 malá cibule, jemně nakrájená
– 2 stroužky česneku, nasekané
– Sůl a pepř dle chuti
Na Linguine:
– 1 libra těstoviny linguine
– 4 litry vody
– 1 lžíce soli
Postup###
Krok 1: Příprava Charqui
1. Pokud je vaše charqui příliš tvrdé a suché, namočte ho do vody na 2-3 hodiny, aby se trochu zvlhlo, poté osušte.
2. Nakrájejte charqui na kousky velikosti sousta.
3. Na pánvi rozehřejte olivový olej na střední teplotu.
4. Přidejte nasekaný česnek a restujte, dokud nezavoní, asi 1 minutu.
5. Přidejte kousky charqui a smažte asi 5-7 minut, dokud nezezlátnou a lehce nezkřupnou. Ochutnejte solí a pepřem a odložte stranou.
Krok 2: Příprava Omáčky
1. V hrnci přiveďte kuřecí nebo zeleninový vývar k varu.
2. Přidejte opláchnutou quinoi, snižte teplotu na mírný plamen, přiklopte a vařte asi 15 minut, nebo dokud quinoa nebude měkká a vývar vsáknutý.
3. V další velké pánvi zahřejte olivový olej na střední teplotu.
4. Přidejte jemně nakrájenou cibuli a restujte do sklovata, asi 5 minut.
5. Přidejte nasekaný česnek a restujte další minutu.
6. Vmíchejte vařenou quinoi, poté smetanu ke šlehání. Přiveďte směs k mírnému vaření.
7. Přidejte strouhaný parmazán a míchejte, dokud se sýr zcela nerozpustí a omáčka nebude hladká. Ochutnejte solí a pepřem.
Krok 3: Vaření Linguine
1. V hrnci přiveďte 4 litry vody k varu.
2. Do vroucí vody přidejte 1 lžíci soli.
3. Přidejte linguine a vařte podle pokynů na balení, obvykle 8-10 minut, dokud bude al dente.
4. Odstavte linguine, 1/2 šálku vařící vody si nechte.
Krok 4: Postavení Pokrmu
1. Přidejte odceděné linguine do pánve s quinoovou omáčkou.
2. Vše dobře promíchejte tak, aby se těstovina rovnoměrně obalila omáčkou. Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu rezervované vařící vody, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
3. Jemně vmíchejte uvařené kousky charqui do těstoviny.
4. Podávejte ihned, ozdobené dalším parmazánem a pokapané olivovým olejem, pokud je to žádoucí.
Užijte si toto krásné fúzní jídlo, které spojuje textury a chutě charqui, linguine a quinoi v lahodný a uspokojivý způsob!