Hluboké pánové potěšení: Klasická chicagská hluboká pánová pizza

2024-06-27
Deep-Pan Delight: A Classic Chicago-Style Deep Dish Pizza

Deep-Pan Delight: Klasická Chicagská hluboká pizza s klasickým stylem

Ponořte se do ikonických chutí nejslavnější kulinární tvorby Větrného Města s touto recepturou na Chicagskou hlubokou pizzu ve stylu Deep Dish. Tento pokrm, známý svým tlustým a máslovým těstem, je naplněn vrstvami slaného sýra, bohatého rajčatového omáčky a srdnatou směsí náplně, která uspokojí i ty nejnáročnější milovníky pizzy. Perfektní pro útulný večer doma nebo setkání s přáteli, tato hluboká pizza se brzy stane oblíbeným pokrmem v domácnosti.

Ingredience:

# Těsto:
2 1/4 lžičky sušeného droždí
1 1/2 šálku vlažné vody
3 1/4 šálky hladké mouky
1/2 šálku žlutého kukuřičného másla
1/4 šálku rostlinného oleje
1 lžička cukru
1 lžičku soli

# Náplň:
3 šálky nasekané mozzarelly
1/2 libry italského klobásy, uvařené a nasekané
1 zelená paprika, nakrájená
1 malá cibule, drobně nasekaná
1 šálek nakrájených žampionů
1/2 šálku nakrájených černých oliv
3 šálky rozmačkaných rajčat
2 stroužky česneku, prolisované
1 lžička sušeného oregana
1 lžička sušeného bazalku
1/4 šálku strouhaného parmazánu
sůl a pepř podle chuti

Postup:

### Příprava těsta:
1. V malé misce rozpusťte sušené droždí ve vlažné vodě a nechte stát asi 5 minut, dokud se nevytvoří pěna.
2. Ve velké míse smíchejte mouku, kukuřičné máslo, cukr a sůl. Vytvořte důlek uprostřed a přidejte směs droždí a rostlinný olej.
3. Míchejte, dokud se těsto začne spojovat, poté hněťte asi 5-7 minut na pomoučeném povrchu, dokud není těsto hladké a pružné.
4. Dejte těsto do vymazané mísy, přiklopte vlhkým hadříkem a nechejte kynout na teplém místě asi 1-2 hodiny, nebo dokud se zdvojnásobí objem.

### Příprava náplně:
1. Zatímco těsto kynou, připravte náplň uvařením a lámáním italské klobásy.
2. Na velké pánvi osmahněte nakrájenou papriku, cibuli, žampiony a prolisovaný česnek, dokud nejsou měkké. Přidejte italskou klobásu, olivy, oregano, bazalk, sůl a pepř. Dobře promíchejte a odložte stranou.

### Sestavení pizzy:
1. Předehřejte troubu na 475°F (245°C).
2. Zchlaďte vykynuté těsto a přeneste ho na pomoučený povrch. Rozválejte ho do velkého kruhu, asi 14 palců v průměru.
3. Vymažte 12palcový hluboký plech na pizzu nebo železnou pánvičku rostlinným olejem. Opatrně přenesete těsto na plech, tlačte ho do okrajů a nahoru po stranách.
4. Rozprostřete nasekanou mozzarellu rovnoměrně přes těsto.
5. Přidejte uvařenou klobásu a zeleninovou směs na vrch vrstvy sýra.
6. Přelijte rozmačkanými rajčaty přes náplň a rovnoměrně je rozprostřete. Posypte strouhaným parmazánem.

### Pečení pizzy:
1. Pečte pizzu v předehřáté troubě asi 25-30 minut, nebo dokud těsto není zlatavě hnědé a náplň bublá.
2. Nechte pizzu chvíli vychladnout před krájením a podáváním.

Užijte si svou domácí Chicagskou hlubokou pizzu ve stylu Deep Dish a vychutnejte si každé lahodné sousto této hluboké pochoutky!

Don't Miss

Grandma’s Rustic Chicken and Rice Casserole

Babiččina rustikální kuře s rýží zapékanka

Babiččina klasická kuřecí rýžová zapékanka „`html Toto utěšující a syté
Pistachio-Crusted Halibut with a Zesty Citrus Glaze

Sýrové halibut s pistáciemi a osvěžující citrusovou polevou

Pistáciově krustovaný hlaváč s pikantní citrusovou polevou Tento lahodný pokrm