Medovicové batáty plněné vlašskými ořechy a polevené medem

2024-06-27
Honey-Glazed Walnut-Stuffed Sweet Potatoes

Medově polejte brambory se vlašskými ořechy

Tyto medově polejte brambory se vlašskými ořechy jsou lahodnou kombinací sladkých a slaných chutí, ideální pro výživné a syté jídlo. Kombinace měkkých sladkých brambor, křupavých vlašských ořechů, náznaku medu a špetky skořice vytváří symfonii chutí, které okouzlí vaše chuťové buňky. Je to skvělá volba jako příloha nebo dokonce jako lehký vegetariánský hlavní chod.

Suroviny:

4 středně velké sladké brambory
1 šálek nakrájených vlašských ořechů
2 lžíce medu
2 lžíce rozpuštěného másla
1 lžička mleté skořice
1/2 lžičky soli
1/4 lžičky mletého černého pepře
Čerstvé tymiánové listy, na ozdobu (volitelné)

Postup:

1. Předehřejte troubu na 200°C. Položte plech na pečení papírem na pečení nebo alobalům pro snadné uklízení.

2. Umyjte a důkladně osušte sladké brambory. Každou bramboru propíchněte několikrát vidličkou.

3. Pečte brambory: Položte brambory na připravený plech na pečení a pečte v předehřáté troubě po dobu 45-60 minut nebo dokud nebudou měkké a vidlička se snadno zatáhne. Doba pečení se může lišit v závislosti na velikosti brambor.

4. Připravte náplň se vlašskými ořechy: Zatímco se brambory pečou, zahřejte suchou pánev na střední oheň. Přidejte nakrájené vlašské ořechy a osmažte je asi 5 minut za častého míchání, dokud nebudou vonné a lehce zhnědlé. Odstraňte z ohně.

5. Smíchejte opečené vlašské ořechy: V misce smíchejte opečené ořechy, med, rozpuštěné máslo, mletou skořici, sůl a černý pepř. Dobře promíchejte, dokud nebudou ořechy dobře obalené medovou směsí.

6. Rozkrojte upečené brambory: Jakmile jsou brambory hotové, vyndejte je z trouby a nechte je chvíli vychladnout. Rozkrojte každou bramboru podélně napůl a opatrně vydlabejte část dužiny, abyste vytvořili malou dutinku.

7. Naplňte brambory směsí se vlašskými ořechy: Rozdělte směs se vlašskými ořechy rovnoměrně mezi brambory, naplňte ji do dutinek.

8. Vraťte naplněné brambory zpět do trouby: Položte naplněné brambory zpět na plech a vraťte je zpět do trouby na dalších 10-15 minut, aby se medová poleva trochu zkaramelizovala.

9. Podávejte: Vezměte brambory z trouby, nechte je chvíli vychladnout a poté podávejte. Podávejte s čerstvými tymiánovými listy, pokud si přejete.

Užijte si vaše lahodné brambory s medově polejte se vlašskými ořechy jako příjemné a zdravé jídlo, které jistě potěší!

Don't Miss

Spicy Noodles Recipe: Ignite Your Taste Buds with a Burst of Bold Flavors and a Touch of Estonian Tradition

Recept na pikantní nudle: Rozprouděte své chuťové pohárky s explozí odvážných chutí a kouskem estonské tradice

Vydávejte se na kulinářské dobrodružství s naším receptem na pikantní
Spicy Korean Dak Galbi: Savory Stir-fried Chicken and Vegetables

Korejské kořeněné dak galbi: lahodně restované kuřecí maso a zelenina

Korejské pikantní dak galbi: Lahodné smažené kuře se zeleninou Dak