„`html
Výtečný domácí makaróny sýrovou omáčkou
Toto lahodné jídlo je nadčasovou klasikou, která kombinuje něžné makaróny s bohatou krémovou sýrovou omáčkou. Ideální pro rodinné večeře, večírky nebo jakoukoliv událost, na které je cítit vánek teplé, sýrové pochoutky. Připravte se zamilovat do této konečné comfortní pochoutky.
Suroviny:
– 2 šálky makaronů elbow
– 4 lžíce másla
– 1/4 šálku hladké mouky
– 2 šálky mléka
– 1/2 lžičky soli
– 1/4 lžičky černého pepře
– 2 šálky nastrouhaného cheddaru (rozdělené)
– 1/2 šálku nastrouhaného parmezánu
– 1/2 lžičky hořčičného prášku (volitelné)
– 1/4 lžičky papriky (volitelné)
Postup:
1. Uvařte těstoviny: V hrnci s osolenou vodou přivedete k varu. Přidejte makaróny a vařte podle pokynů na obalu, dokud nebudou al dente. Procedujte a odložte na stranu.
2. Připravte sýrovou omáčku: Na velké pánvi při středním ohni rozpusťte máslo. Přidejte mouku a neustále míchejte asi 2 minuty, aby vznikl světlý základ. Postupně přilijte mléko a stále míchejte, dokud směs není hladká a zhoustne.
3. Přidejte koření: Vmíchejte sůl, černý pepř, hořčičný prášek a papriku (pokud používáte).
4. Začlenění sýra: Omáčku stáhněte z ohně a přidejte 1 1/2 šálku nastrouhaného cheddaru a parmezán. Míchejte, dokud se sýr zcela nerozpustí a omáčka nebude hladká.
5. Smíchejte těstoviny a omáčku: Přidejte uvařené makaroni do sýrové omáčky a dobře promíchejte. Ujistěte se, že jsou všechny těstoviny rovnoměrně obalené omáčkou.
6. Pečení pokrmu (volitelné): Předehřejte troubu na 350°F (175°C). Přendejte směs makaronů a sýrové omáčky do lehce vymazaného pekáčku. Posypte zbývající 1/2 šálku nastrouhaného cheddaru nahoře. Pečte 20-25 minut, nebo dokud není vrch zlatavý a bublající.
7. Podávání: Nechte makaróny sýrovou omáčkou chvíli vychladnout před podáváním. Užijte si krémovou, sýrovou pohodu tohoto domácího klasika.
Tento recept vytvoří asi 4 porce lahodné domácí makaróny sýrové omáčkou. Podávejte jako hlavní jídlo s přílohou salátu nebo jako sýtý doplněk ke svému oblíbenému proteinu. Dobrou chuť!
„`