Bohatá sváteční pečeně jehněčí s omáčkou z bylinek a citronu
„`html
Ponořte se do lahodných chutí dokonale upečeného jehněčího masa, obohaceného vonnou omáčkou z bylinek a citronu. Toto pokrm, který přetéká slanými a citrusovými tóny, je ideálním středobodem každého slavnostního shromáždění nebo zvláštní příležitosti.
Popis:
Pečení jehněčího masa je tradičním obyčejem, který spojuje rodinu a přátele. Tento konkrétní recept zvyšuje klasické pečené jehněčí tím, že zapojuje živou bylinkovou a citronovou marinádu, která maso nasytí hlubokými a uspokojivými chutěmi. Zakotvena aromatickými bylinkami jako je rozmarýn a tymián, a okořeněna kůrou a džusem z citronu, tato pečená jehněčí mise slibuje být pamětihodným přídavkem k vašemu svátečnímu stolu.
Ingredience:
- 1 kýta jehněčího masa (asi 4-5 liber)
- 4 stroužky česneku, nadrobno nasekané
- 2 lžíce čerstvého rozmarýnu, nasekaného
- 1 lžíce čerstvého tymiánu, nasekaného
- 1 citron, okapaný a vymačkaný
- 1/4 šálku olivového oleje
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky černého pepře
- 2 šálky kuřecího vývaru
- 1/4 šálku bílého vína (volitelné)
- 1 lžíce mouky (na zahuštění omáčky)
Postup:
1. Předehřejte troubu: Začněte tím, že předehřejete troubu na 375°F (190°C).
2. Připravte marinádu: V malé misce smíchejte nadro…