Broskvice a Jalapeño Tacos s Krůtím Masem: Sladko-pikantní Obrat o Klasiku
„`html
Tyto tacos s broskvemi a jalapeňo nabízejí rozkošnou směs chutí, kombinující sladkost zralých broskví s pikantním šmrncem jalapeňos. Skvělé pro letní setkání nebo unikátní večeři ve všední den, tyto tacos jistě ohromí vaše hosty svou živou chutí a barevnou prezentací.
Suroviny:
- 450 g mleté krůty
- 2 zralé broskve, nakrájené na kostičky
- 1 jalapeňo, vydlabané a jemně nasekané
- 1 malá červená cibule, jemně nakrájená
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička uzené papriky
- Sůl a pepř podle chuti
- 2 lžíce olivového oleje
- 8 malých kukuřičných tortil
- Nakrájený čerstvý koriandr (na ozdobu)
- Natřený queso fresco (na ozdobu)
- Límec na servírování
Návod:
- Na velké pánvi rozehřejte olivový olej na středním ohni.
- Přidejte mletou krůtu a lžící rozbijte. Vařte, dokud nezhnědne, asi 5-7 minut.
- Přidejte na pánvi nakrájenou červenou cibuli a nasekaný česnek. Vařte, dokud se cibule neprovaří a nestane průhlednou, asi 3-4 minuty.
- Zamíchejte mletý kmín, uzenou papriku, nasekané jalapeňo, sůl a pepř. Vařte dalších 2 minuty, aby koření chutnalo.
- Přidejte nakrájené broskve a vařte další 2-3 minuty, dokud se broskve zahřejí, ale stále si zachovají tvar.
- Ohřejte kukuřičné tortily na suché pánvi nebo přímo nad plynovým plamenem, dokud nebudou ohebné a mírně zčernalé.
- Sestavte tacos podáváním krůtí a broskvové směsi do každé tortily.
- Ozdobte nastrouhaným čerstvým koriandrem a natrhaným queso fresco.
- Podávejte s plátky limetky na straně pro extra osvěžení.
„`