Kuře Jalfrezi: Kořeněná a chutná jihoasijská směs na pánvi

2024-06-23
Chicken Jalfrezi: A Spicy and Flavorful South Asian Stir-Fry Delight

Kuřecí Jalfrezi: Šťavnatá a kořeněná jihovýchodoasijská směs na pánvi

Kuřecí Jalfrezi je populární jihovýchodoasijské jídlo známé svými sytými a kořeněnými chutěmi. Tato směs na pánvi je dokonalou kombinací něžných kousků kuřecího masa vařených s paprikami, cibulí a směsí aromatických koření. Může být podávána s rýží nebo plackami jako naan nebo roti. Tento pokrm je charakterizován svou hustou, pikantní rajčatovou omáčkou a výrazným kořeněným úderem.

Ingredience:
– 500 g kuřecích prsíček nebo stehen bez kostí, nakrájených na souvislé kousky
– 2 polévkové lžíce rostlinného oleje
– 1 velká cibule, nakrájená
– 2 papriky (jakékoliv barvy), nakrájené
– 2 rajčata, nakrájená
– 2 stroužky česneku, nasekané
– 1 palec zázvoru, nastrouhaný
– 2-3 zelené chilli papričky, nakrájené (volitelné, přizpůsobte chuť)
– 1 lžička kmínu
– 1 lžička mleté kurkumy
– 1 lžička mletého koriandru
– 1 lžička mletého kmínu
– 1 lžička garam masala
– 1 lžička chilli prášku (volitelné, přizpůsobte chuť)
– 200 ml rajčatové omáčky (nebo rajčatové pyré)
– Sůl podle chuti
– Nadrobno nasekané čerstvé lístky koriandru (na ozdobu)
– Šťáva z poloviny citronu

Postup:
1. Marinování Kuřete:
– V misce smíchejte kuřecí kousky s mletou kurkumou, mletým koriandrem a špetkou soli. Nechte marinovat alespoň 15 minut.

2. Vaření Kuřete:
– Větší pánev nebo wok rozehřejte 1 polévkovou lžící rostlinného oleje na středně vysoké teplotě. Přidejte marinované kousky kuřete a vařte, dokud nezezlátnou ze všech stran a neprovaří. Kuře vyndejte z pánve a odložte stranou.

3. Příprava Základu Jalfrezi:
– Do stejné pánve přidejte další lžíci rostlinného oleje. Až se rozehřeje, přidejte kmín a nechte chvilku syčet.
– Přidejte nakrájenou cibuli a vařte, dokud nezezlá.
– Přidejte nasekaný česnek, nastrouhaný zázvor a nakrájené zelené chilli papričky. Osmahněte další 2 minuty, dokud voní.

4. Přidání Zeleniny a Koření:
– Do pánve přidejte nakrájené papriky a rajčata. Vařte asi 5 minut, dokud zelenina nezměkne.
– Vmíchejte mletý kmín, garam masala a chilli prášek (pokud používáte). Vařte další minutu, aby koření uvolnilo svou vůni.

5. Kombinování a Vaření na Malém Ohni:
– Vraťte vařené kuře zpět do pánve. Přilijte rajčatovou omáčku a vše promíchejte.
– Ochutnejte solí a nechte směs vařit na mírném ohni asi 10-15 minut, dokud omáčka zhoustne a všechny chutě se propojí.

6. Dokončení a Podávání:
– Vymačkejte šťávu z poloviny citronu nad kuřecím Jalfrezi a dobře promíchejte.
– Na závěr ozdobte nasekanými lístky koriandru.
– Podávejte teplé s vařenou rýží, naanem nebi roti.

Dobrou chuť s vaším lahodným a kořeněným kuřecím Jalfrezi!

Don't Miss

Comforting Creamy Mushroom Risotto to Warm Your Soul

Uklidňující krémový houbový rizoto, které zahřeje vaši duši.

Pohlcující krémový hříbkový rizoto pro zahřátí duše Tento lahodný pokrm
Spicy Jamaican Jerk Chicken with Grilled Vegetables

Pikantní jamajské Jerk kuře se grilovanou zeleninou

Ostré jamajské Jerk kuře s grilovanou zeleninou Toto jamaické Jerk