Salát z quinoy s jogurtovým dresinkem a vlašskými ořechy: Zdravá a výživná lahůdka

2024-06-23
Quinoa Salad with Yogurt Dressing and Walnuts: A Wholesome and Nutritious Delight

Quinua Salát s Jogurtovým Dresinkem a Vlašskými ořechy: Chutné a Výživné Lahůdka

Tento lahodný a zdravý Quinua Salát s Jogurtovým Dresinkem a Vlašskými ořechy je skvělé jídlo pro jakékoliv jídlo. Plný bílkovinami bohaté quinoy, křupavými vlašskými ořechy a krémovým jogurtem, tento salát je zároveň sytý a výživný. Kyselý jogurtový dresink přidává osvěžující dotek a činí z něj dokonalé jídlo na teplé dny nebo jako přílohu k oblíbeným hlavním chodům.

Suroviny:
Na Salát:
– 1 šálek quinoy, opláchnuté
– 2 šálky vody
– 1 šálek cherry rajčat, na půl
– 1 okurka, nakrájená na kostičky
– 1 červená paprika, nakrájená na kostičky
– 1/4 šálku červené cibule, jemně nasekané
– 1/4 šálku čerstvé petržele, nasekané
– 1/4 šálku čerstvé máty, nasekané
– 1/2 šálku vlašských ořechů, opečené a hrubě nasekané

Na Jogurtový Dresing:
– 1 šálek řeckého jogurtu
– 2 lžíce olivového oleje
– 1 lžíce citrónové šťávy
– 1 stroužek česneku, jemně nasekaný
– 1 lžička medu
– Sůl a pepř podle chuti

Postup:

1. Uvařte quinou:
– V hrnci přiveďte vodu k varu.
– Přidejte opláchnutou quinou, snižte teplotu, přiklopte a vařte asi 15 minut, nebo dokud se voda nevstřebá a quinoa není uvařená.
– Vidličkou rozprostřete quinou a nechte ji vychladnout na pokojovou teplotu.

2. Připravte suroviny na salát:
– Zatímco quinoa chladne, připravte zeleninu: rozpůlme cherry rajčata, nakrájejte na kostičky okurku a červenou papriku, a jemně nasekejte červenou cibuli, petržel a mátu.
– Vlašské ořechy opečte na suché pánvi na středním ohni, často míchejte, dokud nebudou voňavé a lehce zhnědlé. Hrubě nasekejte opečené vlašské ořechy.

3. Připravte jogurtový dresink:
– Ve skleničce promíchejte řecký jogurt, olivový olej, citronovou šťávu, nastrouhaný česnek a med.
– Ochutnejte solí a pepřem podle chuti.

4. Sestavte salát:
– V míse smíchejte uvařenou a vychladlou quinou s připravenou zeleninou, bylinkami a opečenými ořechy.
– Jogurtový dresink nalijte přes salát a jemně promíchejte, dokud není vše dobře obalené.

5. Podávejte:
– Salát přendejte na servírovací mísy a podávejte okamžitě.
– Salát můžete také nechat v lednici hodinu před podáním, pokud ho máte raději chlazený.

Užijte si tento Quinua Salát s Jogurtovým Dresinkem a Vlašskými ořechy jako zdravý hlavní chod nebo lahodnou přílohu!

Don't Miss

Korean Kimchi Bokkeumbap: Savory Stir-Fried Rice with Fermented Vegetables

Korejský Kimchi Bokkeumbap: Pikantně smažená rýže s kvašenou zeleninou

Korejský Kimchi Bokkeumbap: Lahodná smažená rýže se zkvašenou zeleninou Kimchi
Delicious Oven-Baked Ratatouille

Vynikající ratatouille pečené v troubě

Výborná ratatouille z trouby Ratatouille je tradiční francouzské provenčálské dušené