Syrová toskánská kuřecí polévka s fazolemi cannellini

2024-06-22
Hearty Tuscan Chicken and Cannellini Bean Soup

Srdcová toskánská polévka s kuřecím masem a fazolí cannellini

Toto je klasická italská polévka, která kombinuje něžné kuřecí maso, krémové fazole cannellini a směs aromatických zelenin. Prostoupená česnekem, rozmarýnem a tymiánem je tato chuťově bohatá a výživná pochoutka ideální na útulný večer. Chutě se krásně prolínají, vytvářejíce sýté a zdravé jídlo, které si jistě oblíbí celá rodina.

Suroviny:

  • 450 g kuřecích stehen bez kostí a kůže
  • 2 plechovky (každá 15 oz) fazolí cannellini, odkapané a opláchnuté
  • 1 velká cibule, nasekaná
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 3 mrkve, oloupané a nakrájené na kostičky
  • 2 stonky celeru, nasekané
  • 6 šálků kuřecího vývaru
  • 1 šálek na kostičky nakrájených rajčat (z plechovky nebo čerstvých)
  • 2 lžičky lístků čerstvého tymiánu
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • 2 bobkové listy
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/2 šálku strouhaného parmazánu
  • 1/4 šálku nasekané čerstvé petržele (volitelné)

Postup:

  1. Na velkém hrnci rozehřejte olivový olej na středním plameni. Přidejte nastrouhanou cibuli, mrkev a celer. Vařte, občas míchejte, dokud zelenina nezačne změkčovat, asi 5-7 minut.
  2. Přidejte nadrobno nakrájený česnek a vařte dalších 1-2 minuty, dokud nezavoní.
  3. Přesuňte zeleninu na okraj hrnce a přidejte kuřecí stehna. Opečte kuřecí maso dozlatova z obou stran, asi 5 minut na každou stranu. Jakmile je maso dozlatova, vyjměte ho z hrnce a dejte stranou.
  4. Do hrnce přidejte kuřecí vývar, rajčata, tymián, rozmarýn a bobkové listy. Přiveďte k varu.
  5. Jakmile vývar začne vařit, vraťte kuřecí maso zpět do hrnce a snižte plamen na simmer.
  6. Zakryjte a nechte polévku vařit na simmer po 25-30 minut, dokud není kuřecí maso uvařené a něžné.
  7. Jednou znovu vyndejte kuřecí maso z hrnce, rozdrťte ho pomocí dvou vidliček a vraťte maso zpět do hrnce.
  8. Přidejte fazole cannellini a dochuťte polévku solí a pepřem podle chuti. Pokračujte v vaření na simmer dalších 10 minut, aby se chutě propojily.
  9. Před podáváním odstraňte bobkové listy.
  10. Podávejte horké, posypané strouhaným parmazánem a čerstvě nasekanou petrželí, pokud chcete.

Užijte si svou srdcovou toskánskou polévku s kuřecím masem a fazolemi cannellini s kouskem křupavého chleba pro skutečně uspokojivé jídlo!

Don't Miss

Hearty Potato Soup: A Comforting Bowl of Creamy Goodness

Sýrová bramborová polévka: Pohodlná miska krémové lahodnosti

Srdcová bramborová polévka: Pohodlná mísa krémové lahodnosti Tato srdcová bramborová
Quiche Lorraine with Creamy Bacon and Mushroom Filling

Quiche Lorraine s krémovou slaninovou a houbovou nádivkou

Quiche Lorraine s krémovou slaninovou a houbovou náplní Quiche Lorraine