Vermicelli s sametovou pesto omáčkou a nejlepší grilovanou zeleninou
Tento pokrm Vermicelli s sametovou pesto omáčkou a nejlepší grilovanou zeleninou je lahodný italský pokrm, ve kterém jsou tenké vermicelli těstoviny podávány s hedvábnou domácí pesto omáčkou. Pokrm je doplněn živým mixem grilované zeleniny, který přidává do talíře explozi barev a chutí. Skvělý na letní jídlo nebo kdykoli máte chuť na zdravou a chutnou večeři.
Ingredience:
- 300g vermicelli těstovin
- 2 šálky čerstvé bazalkové listy
- 1/2 šálku nastrouhaného parmazánu
- 1/2 šálku extra panenského olivového oleje
- 1/4 šálku piniových semínek
- 3 stroužky česneku, nasekané
- Sůl a pepř podle chuti
- 1 cuketa, nakrájená
- 1 paprika, nakrájená
- 1 lilek, nakrájený
- 1 červená cibule, nakrájená
- 2 lžíce balzamikové octa
- 1 lžíce olivového oleje na grilování
Postup:
- ###Uvařte Vermicelli###:
- Přiveďte velký hrnec osolené vody k varu.
- Přidejte vermicelli těstoviny a vařte podle pokynů na obalu. Sceďte a dejte stranou.
- ###Příprava pesto omáčky###:
- V mixéru smíchejte bazalkové listy, piniové semínka, česnek a parmazán.
- Mixujte do jemné konzistence.
- S mixérem běžícím, postupně přidejte extra panenský olivový olej, dokud směs nebude hladká a krémová.
- Ochutnejte solí a pepřem podle chuti. Dejte stranou.
- ###Grilujte zeleninu###:
- Rozpalte gril nebo grilovací pánev na střední až vysokou teplotu.
- V misce smíchejte nakrájenou cuketu, papriku, lilka a červenou cibuli s 1 lžící olivového oleje a balzamikovým octem. Ochutnejte solí a pepřem.
- Grilujte zeleninu asi 4-5 minut na každé straně, nebo dokud není měkká a lehce uhlazená.
- Odstraňte z grilu a dejte stranou.
- ###Spojte a podávejte###:
- V velké servírovací misce promíchejte uvařené vermicelli těstoviny s pesto omáčkou, dokud jsou dobře obaleny.
- Přidejte grilovanou zeleninu a jemně promíchejte.
- Podávejte okamžitě, ozdobené dalším parmazánem a čerstvými bazalkovými listy podle libosti.