Kuřecí quesadilla s různobarevnými paprikami
Kuřecí quesadilla s různobarevnými paprikami je chutné a syté jídlo, které kombinuje něžné kuřecí maso, směs živých paprik a roztavený sýr v křupavých tortillech. Perfektní pro rychlý oběd nebo neformální večeři, tato quesadilla přináší chuť Mexika a jistě potěší jak děti, tak dospělé.
Suroviny:
– 2 lžíce olivového oleje
– 2 kousky kuřecího prsa bez kůže, nakrájené
– 1 červená paprika, nakrájená
– 1 zelená paprika, nakrájená
– 1 žlutá paprika, nakrájená
– 1 malá cibule, nakrájená
– 2 stroužky česneku, nasekané
– 1 lžička mletého kmínu
– 1 lžička chili prášku
– Sůl a černý pepř dle chuti
– 4 velké placky
– 2 šálky strouhané směsi mexických sýrů
– Kyselá smetana, salsa a guacamole na podávání
Postup:
1. Rozehřejte olivový olej na velké pánvi na středním ohni. Přidejte nakrájené kuřecí maso a smažte, dokud nezezlá, asi 5-7 minut. Maso vyjměte z pánve a odložte stranou.
2. Přidejte nakrájené papriky a cibuli na stejnou pánev. Vařte, dokud zelenina nezměkne, asi 5 minut. Zaprášte česnekem, kmínem, chili práškem, solí a pepřem. Vraťte kuřecí maso do pánve a promíchejte vše dohromady, vařte další minutu nebo dvě, aby se chutě spojily.
3. Ohřejte tortillu na jiné velké pánvi na středním ohni. Posypte 1/2 šálku strouhaného sýra na jednu polovinu tortilly. Navrch dejte čtvrtinu směsi s kuřecím masem a paprikami, a pak tortillu složte napůl, aby byl náplň uzavřena.
4. Opečte quesadillu dokud se sýr neroztaví a tortilla zezlátne a ztuhne, asi 3 minuty na každé straně. Opakujte s ostatními plackami a náplní.
5. Nakrájejte quesadilly na kousky a podávejte horké s kyselou smetanou, salsou a guacamole na straně.
Dobrou chuť s mexickou kuřecí quesadillou s různobarevnými paprikami!