Olejová veganská quiche s houbami a kale

2024-06-22
Savory Vegan Mushroom and Kale Quiche

Ochutnejte Veganský Houbový a Kale Quiche

„`html

Tento lahodný Veganský Houbový a Kale Quiche je rozkošnou fúzí chutí a textur, která tvoří dokonalou snídani nebo lehkou večeři. Křehký těsto skvěle ladí s bohatou a zemité náplní z hub a kaledu, které vše drží pohromadě lahodným krémovým veganským pudinkem.

Ingredience

Těsto:
– 1 1/2 hrnku hladké mouky
– 1/2 hrnku veganského másla, vychlazeného a nakrájeného na kostky
– 1/4 hrnku studené vody
– špetka soli

Náplň:
– 1 lžíce olivového oleje
– 1 malá cibule, nakrájená na kostky
– 2 stroužky česneku, nasekané
– 2 hrnky hub, nakrájené
– 2 hrnky kaledu, nakrájeného
– 1 balení (14 oz) tuhého tofu
– 1/4 hrnku nutričního droždí
– 1/4 hrnku neslazeného mandlového mléka
– 1 lžíce citronové šťávy
– 1 lžička soli
– 1/2 lžičky černého pepře
– 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku

Pokyny

1. Příprava těsta: Ve velké míse smíchejte mouku a sůl. Přidejte vychlazené veganské máslo a pomocí špachtle nebo prstů smíchejte, dokud směs nedosáhne hrubé konzistence. Postupně přilijte studenou vodu, po lžících, dokud se těsto začne spojovat. Vytvořte z těsta disky, zabalte do potravinářské fólie a dejte alespoň na 30 minut do lednice.

2. Předehřejte troubu: na 190 °C.

3. Vyklopte těsto: Na lehce pomoučeném povrchu vyklopte těsto na 9palcový koláčový výrobek. Pečlivě přesuňte těsto do formy na koláč, zaklepejte jej do dna a stran. Ořízněte přebytečné těsto a odkrojte okraje. Dno propíchejte vidličkou párkrát a pečte 10-12 minut, dokud není lehce zlatavé. Odložte stranou.

4. Příprava náplně: Na velké pánvi na rozpálte olivový olej na středním ohni. Přidejte cibuli a česnek a restujte, dokud se nerozměkčí, asi 3-5 minut. Přidejte houby a vařte, dokud neuvolní šťávu a nezačnou hnědnout, asi 5-7 minut. Vmíchejte nakrájený kaled a vařte, dokud nezvadne, asi 2-3 minuty. Odstraňte z tepla a odložte stranou.

5. Vyrobte tofu pudink: V mixéru smíchejte tofu, nutriční droždí, mandlové mléko, citronovou šťávu, sůl, černý pepř a muškátový oříšek. Mixujte, dokud nebude hladký a krémový.

6. Sestavte quiche: Rozprostřete předem upečenou kůru nahoru na uvařené zeleniny. Pudink z tofu přelijte nad zeleninu, rovnoměrně jej rozprostřete.

7. Pečte: Vložte quiche do předem vyhřáté trouby a pečte 35-40 minut, nebo dokud nebude vrchní část nastavený a mírně zlatavý.

8. Nechejte vychladnout: Nechte quiche vychladnout alespoň 10 minut před krájením a podáváním. Dobrou chuť!

Tento Veganský Houbový a Kale Quiche vás jistě okouzlí svou úžasnou chutí a zdravými ingrediencemi. Podávejte teplé nebo v pokojové teplotě a vychutnejte si jídlo, které je zároveň výživné a chutné.
„`

Don't Miss

Savory Vietnamese Spring Rolls

Pikantní vietnamské jarní rolky

Chutné vietnamské rolky Vietnamské rolky, známé také jako Gỏi Cuốn,
Vivacious Venetian Vegetable Vignole: A Scrumptious Seasonal Italian Stew

Živá Benátská zeleninová vignola: Vynikající sezónní italský guláš.

Rozvážný italský letní krmový zelí v benátském stylu: Lahodný sezónní