Fettuccine Alfreze: Creamy Fettuccine Alfredo with Zesty Lemon Zest

Fettuccine Alfreze: Krémová Fettuccine Alfredo s osvěžujícím citrónovým loupím

Fettuccine Alfreze spojuje luxusní krémovost tradiční omáčky Alfredo s osvěžujícím výbuchem citrónové kůry, povyšující tuto klasickou těstovinovou pochoutku na novou úroveň chuti. Výsledkem je rozkošná fúze pohodlí bohatství a povzbuzujících citrusových tónů, ideální pro ty, kteří hledají jak povědomí, tak překvapení na svém podnebí.

Ingredience:

Těstoviny:
* 340 g těstovin fettuccine
* Sůl (pro vaření vody)

Omáčka:
* 240 ml tučné smetany
* 100 g nahrubo nastrouhaného parmazánu
* 4 lžíce nesoleného másla
* 2 stroužky česneku, jemně nakrájené
* Loupí z 1 citrónu
* Sůl a pepř dle chuti
* Mlžený petržel, nasekaný (volitelně na zdobení)

Postup:

1. Vaření Fettuccine:
1. Přiveďte velký hrnec osolené vody k varu.
2. Přidejte těstoviny fettuccine a vařte dle pokynů na balení, dokud nebudou al dente.
3. Těstoviny scedíme, ponecháme si 1 šálek vody, ve které se vařily, a odložíme stranou.

2. Příprava Omáčky:
1. Na velké pánvi při středním ohni rozpusťte máslo.
2. Přidejte jemně nakrájený česnek a vařte, dokud nezakaboní, asi 1 minutu. Dejte pozor, aby se česnek nespálil.
3. Přilijte tučnou smetanu a citrónovou kůru a zamíchejte.
4. Postupně přidejte nastrouhaný parmazán a neustále míchejte, dokud se nerozpustí a omáčka se nezhladí.
5. Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte postupně trochu rezervované vody z těstovin, dokud nedosáhnete požadované konzistence.

3. Smíchejte Těstoviny s Omáčkou:
1. Přidejte vařené fettuccine na pánvi a promíchejte, aby se těstoviny rovnoměrně obalila omáčkou.
2. Osolte a opepřete dle chuti.

4. Podávání:
1. Rozdělte těstoviny mezi servírovací talíře.
2. Pokud je to žádoucí, ozdobte nasekaným čerstvým petrželem.
3. Podávejte ihned teplé a užívejte si harmonické směsi krémových a osvěžujících chutí.

The source of the article is from the blog exofeed.nl

Web Story