Plněné papriky s quinoou a jalapeños

2024-06-21
Quinoa Stuffed Bell Peppers with Jalapeños

Plněné papriky s quinoou a jalapeños

Plněné papriky s quinoou a jalapeños jsou živé, zdravé a chutné jídlo, které kombinuje ořechovou chuť quinoe se svěžím šmrncem jalapeños, všechno krásně podávané v barevných paprikách. Toto výživné jídlo je ideální pro sytý vegetariánský pokrm nebo jako příloha, která jistě imponuje.

Suroviny:
– 1 šálek quinoi
– 2 šálky zeleninového vývaru
– 4 velké papriky (červené, žluté nebo oranžové)
– 1 lžíce olivového oleje
– 1 malá cibule, nakrájená na kostičky
– 2 stroužky česneku, nadrobno nakrájené
– 1 šálek černých fazolí, omytých a okapaných
– 1 šálek kukuřičných zrnek (čerstvých, zmrazených nebo z plechovky)
– 1 jalapeño, jemně nasekané
– 1 lžička mletého kmínu
– 1 lžička uzené papriky
– Sůl a pepř dle chuti
– 1 šálek nastrouhaného chedaru (nepovinné)
– Nasekaný čerstvý koriandr (na ozdobení)
– Plátky limetky (na podávání)

Postup:

1. Předehřejte:
Předehřejte troubu na 190°C.

2. Příprava quinoi:
Quinou propláchněte pod studenou vodou. V hrnci smíchejte quinou a zeleninový vývar. Přiveďte k varu, poté snižte teplotu, přiklopte a vařte asi 15 minut, nebo dokud se vývar nevstřebá a quinoa nezměkne. Odstraňte z tepla a vidličkou rozprostřete.

3. Příprava paprik:
Během vaření quinoi si odřízněte vrcholky paprik a odeberte semena i blanu. Pokud je třeba, trochu ořízněte spodek, aby papriky mohly stát. Papriky umístěte do pekáčku.

4. Orestujte zeleninu:
Na velké pánvi zahřejte olivový olej na střední teplotu. Přidejte nakrájenou cibuli a vařte, dokud se nezměkne, asi 5 minut. Přidejte nadrobno nakrájený česnek a jalapeño, vařte další 2 minuty.

5. Směs na náplň:
Do pánve přidejte uvařenou quinou, černé fazole, kukuřici, kmín, uzenou papriku, sůl a pepř. Dobře promíchejte a zahřejte. Dochutíme dle chuti.

6. Plnění paprik:
Lžící naplňte papriky směsí s quinou a lehce ji přitlačte. Pokud chcete, posypte vrcholky nastrouhaným chedarem.

7. Pečte:
Pekáč přikryjte alobalem a pečte 30 minut. Poté odstraňte alobal a pečte dalších 10-15 minut, dokud nejsou papriky měkké a sýr je zlatavý a bublinkatý.

8. Podávání:
Ozdobte nasekaným koriandrem a podávejte s plátky limetky.

Dobrou chuť s plněnými paprikami s quinoou a jalapeños!

Karol Smith

Karol Smith je zkušená autorka a myšlenková leaderka v oblastech nových technologií a fintech. S titulem z obchodní administrativy na Univerzitě Colorada kombinuje solidní akademický základ s praktickými zkušenostmi v technologickém průmyslu. Pracovala ve společnosti Merck & Co., kde se zaměřovala na strategie digitálních inovací, a získala cenné poznatky o průsečíku technologií a financí. Její vášeň pro zkoumání špičkových trendů pohání její psaní, umožňující jí rozklíčovat složitá témata pro široké publikum. Karoliny články byly zveřejněny v prominentních publikacích, kde sdílí své odborné znalosti a podporuje diskuze o budoucnosti fintechu. S bystrým okem pro detail a odhodláním k jasnosti pokračuje v přispívání k vyvíjejícímu se prostředí technologií.

Don't Miss

Warm Rustic Ewesen Soup: A Hearty Medley of Earthy Ingredients and Savory Flavors

Teplá venkovská polévka Ewesen: sytá směs přírodních ingrediencí a kořeněných chutí

Teplá Rustikální Polévka Ewesen: Sytá Směs Zemitéch Ingrediencí a Pikantních
A Hearty, Heartwarming Delight: Muriwo Unedovi – The Nutty Leafy Greens of Zimbabwe

Srdcová, srdce hřející pochoutka: Muriwo Unedovi – Oříškové listové zeleniny Zimbabwe

V srdci jižní Afriky, kde slunce líbá zem a krajina