Chutná žampionová a špenátová frittata
Užijte si lahodný a sýtný brunch s tímto lahodným žampionovým a špenátovým frittata. Nalévaný bohatými chutěmi restovaných hub, čerstvého špenátu a roztaveného sýra, toto frittata je dokonalou kombinací výživy a chuti. Ideální pro jakýkoli jídlo během dne, je rychle připravené a neuvěřitelně uspokojující.
Ingredience:
– 8 velkých vajec
– 1/2 šálku mléka (plnotučného nebo dle vašeho výběru)
– 1 šálek čerstvého špenátu, nakrájený
– 1 šálek žampionů, nakrájených
– 1/2 šálku nastrouhaného parmazánu
– 1/2 šálku nastrouhaného mozzarelly
– 1 malá cibule, jemně nasekaná
– 2 stroužky česneku, prolisované
– 2 lžíce olivového oleje
– Sůl a pepř podle chuti
– Hrst čerstvé petrželky, nasekané (volitelné)
Instrukce:
1. Předehřejte troubu na 375°F (190°C).
2. V misce smíchejte vejce a mléko dokud nejsou dobře spojeny. Odložte stranou.
3. Rozehřejte olivový olej na pečicí pánvi přes střední oheň. Přidejte cibuli a vařte, dokud neztuhnou, asi 3-4 minuty.
4. Přidejte česnek a žampiony na pánev, restujte dokud nebudou žampiony měkké a neuvolní svou šťávu, přibližně 5-7 minut.
5. Vmíchejte nakrájený špenát a vařte, dokud nezvadne, asi 2-3 minuty.
6. Ochutnejte zeleninu solí a pepřem.
7. Nalijte směs vajec přes zeleninu v pánvi. Jemně promíchejte, aby byla zelenina rovnoměrně rozložena.
8. Pokrájejte parmazán a mozzarellu na vrch směsi vajec.
9. Přesuňte pánev do předehřáté trouby a pečte 25-30 minut, nebo dokud frittata není dokonale uvařená a mírně zlatavá.
10. Vyndejte z trouby a nechte chvíli vychladnout. Ozdobte čerstvou petrželkou, pokud chcete.
11. Rozkrojte a podávejte teplé, užijte si lahodné chutě tohoto frittata se žampiony a špenátem.
Užijte si vaše lahodné jídlo!