Výborná thajská červená kari s zeleninou a tofu
Tento lahodný thajský červený kari je živoucí a chutnou pochoutkou, která kombinuje směs čerstvé zeleniny a tofu, dusenou v bohaté a krémové kokosové omáčce s kari. Perfektní pro útulné jídlo, toto jídlo je zároveň syté a výživné a přinese do vaší kuchyně chuť Thajska.
Suroviny:
- 2 lžíce červeného kari pasty
- 1 plechovka (14 oz) kokosového mléka
- 1 šálek zeleninového vývaru
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce rybí omáčky (volitelné)
- 1 lžíce hnědého cukru
- 1 červená paprika, nakrájená
- 1 žlutá paprika, nakrájená
- 1 cuketa, nasekaná
- 1 šálek žampionů, nakrájených
- 1 šálek cuketkových lusků
- 1 kostka tuhého tofu, nakrájená na kostky
- 1/4 šálku čerstvé bazalky
- 1 limetka, nakrájená na klíčky
- Varem jasmínové rýže, k podávání
Postup:
- V hrnci nebo woku zahřejte trochu oleje na středním ohni. Přidejte červenou kari pastu a neustále míchejte asi 2 minuty, dokud nezačne vonět.
- Přilijte kokosové mléko a zeleninový vývar, promíchejte. Nechte směs trochu provařit.
- Přidejte sójovou omáčku, rybí omáčku (pokud používáte) a hnědý cukr, dobře promíchejte.
- Přidejte červenou a žlutou papriku, cuketu, žampiony a cuketkové lusky. Povařte 5-7 minut, nebo dokud zelenina nebude měkká, ale stále křupavá.
- Odstraňte z tepla a vmíchejte čerstvé lístky bazalky.
- Podávejte kari horké s jasmínovou rýží a klíčky limetky na straně k vymáčknutí přes vrch.
<liOpatrně vmíchejte kostky tofu a nechte provařit dalších 2-3 minuty, dokud se tofu prohřeje.