Salát Caesar s krkem, slaninou a krémovým česnekovým dresinkem
Chuťově vyvážená směs slaného krku, křupavého římského salátu, křupavých krutonů a čerstvě nastrouhaného parmazánu, vše podávané s krémovým česnekovým dresinkem Salát je ideální na světlý oběd nebo jako uspokojivá předkrm, spojující odvážné chutě s rovnováhou textury a živin.
Ingredience ###
# Salát ####
- 4 šálky nakrájeného římského salátu
- 6 plátků krůtí slaniny, uvařené a nasekané
- 1/2 šálku nastrouhaného parmazánu
- 1 šálek krutonů
- 1/4 šálku třešňových rajčat, rozkrojených
# Dresink ####
- 1/2 šálku majonézy
- 1/4 šálku nastrouhaného parmazánu
- 2 stroužky česneku, nasekaného
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžička worchestrové omáčky
- 1/4 šálku olivového oleje
- Sůl a pepř podle chuti
Postup ###
1. V čínské míse smíchejte nakrájený římský salát, krůtí slaninu, parmazán, krutony a třešňová rajčata.
2. Pro přípravu dresinku si ve středně velké míse utřete dohromady majonézu, nastrouhaný parmazán, nasekaný česnek, citronovou šťávu, dijonskou hořčici, worchestrovou omáčku a olivový olej. Ochlazujte k soli a pepři.
3. Dresink zalijte přes salát a důkladně promíchejte, aby bylo vše rovnoměrně obalené dresinkem.
4. Podávejte ihned a vychutnejte si lahodný Salát Caesar s krkem!
Tento salát se skvěle hodí ke křupavému kousku chleba a lehké polévce pro kompletní jídlo.