Salát Cézar s pískovým krémem a kalkonským slaninou

2024-06-17
Turkey Bacon Caesar Salad with Creamy Garlic Dressing

Salát Caesar s krkem, slaninou a krémovým česnekovým dresinkem

Chuťově vyvážená směs slaného krku, křupavého římského salátu, křupavých krutonů a čerstvě nastrouhaného parmazánu, vše podávané s krémovým česnekovým dresinkem Salát je ideální na světlý oběd nebo jako uspokojivá předkrm, spojující odvážné chutě s rovnováhou textury a živin.

Ingredience ###

# Salát ####

  • 4 šálky nakrájeného římského salátu
  • 6 plátků krůtí slaniny, uvařené a nasekané
  • 1/2 šálku nastrouhaného parmazánu
  • 1 šálek krutonů
  • 1/4 šálku třešňových rajčat, rozkrojených

# Dresink ####

  • 1/2 šálku majonézy
  • 1/4 šálku nastrouhaného parmazánu
  • 2 stroužky česneku, nasekaného
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžička worchestrové omáčky
  • 1/4 šálku olivového oleje
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup ###

1. V čínské míse smíchejte nakrájený římský salát, krůtí slaninu, parmazán, krutony a třešňová rajčata.

2. Pro přípravu dresinku si ve středně velké míse utřete dohromady majonézu, nastrouhaný parmazán, nasekaný česnek, citronovou šťávu, dijonskou hořčici, worchestrovou omáčku a olivový olej. Ochlazujte k soli a pepři.

3. Dresink zalijte přes salát a důkladně promíchejte, aby bylo vše rovnoměrně obalené dresinkem.

4. Podávejte ihned a vychutnejte si lahodný Salát Caesar s krkem!

Tento salát se skvěle hodí ke křupavému kousku chleba a lehké polévce pro kompletní jídlo.

Don't Miss

Jamaican Jerk BBQ Chicken: A Flavorful Fusion of Spices and Heat

Jamaické kuře BBQ Jamaican Jerk: Chutná fúze koření a pálivosti

Jamaické Jerk BBQ Kuře: Chuťová fúze koření a pikantního zahřátí
Tex-Mex Tater Tot Casserole: A Bold Fusion of Southwest Flavors and Comfort Food

Tex-Mex Tater Tot Casserole: Osmělá fúze jihozápadních chutí a tradičních jídel

Tex-Mex Tater Tot Casserole: Odvážná fúze jihozápadních chutí a jídla