Lahodná hovězí a ječný pilaf: Výživná kombinace obilovin a proteinů

2024-06-17
Hearty Beef and Barley Pilaf: A Nutritious Blend of Grains and Protein

Srdcová hovězí pilaf s ječmenem: Výživná směs obilovin a bílkovin

Toto lahodné a zdravé jídlo spojuje něžné hovězí maso s oříškovou chutí ječmene a svěžestí živých zelených hrách. Výsledkem je bohaté, naplňující jídlo, které je ideální pro rodinné večeře nebo přípravu jídel. Tato srdcová hovězí pilaf s ječmenem je chutná a výživná, jistě se stane oblíbeným receptem ve vaší domácnosti.

Ingredience:

Na hovězí:
– 1 libra (450 g) hovězího masa na guláš, nakrájeného na kousky velikosti sousta
– 1 lžíce olivového oleje
– 1 střední cibule, jemně nakrájená
– 3 stroužky česneku, nasekané
– 1 lžička mletého černého pepře
– 1 lžička soli
– 1 lžička mletého kmínu
– 1/2 lžičky papriky
– 4 šálky hovězího vývaru

Na pilaf:
– 1 šálek ječmene královského, opláchnutého
– 1 šálek zmražených zelených hrách
– 2 mrkve, nakrájené
– 1 paprika, nakrájená
– 1/2 lžičky soli
– 1/2 lžičky černého pepře
– 1 lžíce nasekané čerstvé petržele (volitelně, jako ozdoba)

Postup:

1. Příprava hovězího:
1. V hrnci nebo holandském kotlíku zahřejte olivový olej na středním plameni.
2. Přidejte hovězí maso na guláš a opečte ze všech stran, asi 5-7 minut.
3. Přidejte nakrájenou cibuli a nasekaný česnek a restujte, dokud cibule nezezlá, asi 3-4 minuty.
4. Ochuťte mletým černým pepřem, solí, mletým kmínem a paprikou. Promíchejte koření s masem a cibulí.
5. Přilijte hovězí vývar, nechte směs povařit, pak ztlumte plamen na minimum. Přiklopte a vařte asi 1 hodinu, dokud nebude hovězí měkké.

2. Příprava pilafu:
1. Mezitím, co se vaří hovězí maso, opláchněte ječmen pod tekoucí vodou.
2. Po hodině vaření masa přidejte ječmen do hrnce.
3. Přidejte nastrouhané mrkve a nakrájenou papriku.
4. Ochutnejte solí a pepřem.
5. Přiklopte hrnec znovu a nechte vařit na mírném ohni dalších 45 minut, dokud nebude ječmen měkký a vstřebal spoustu vývaru.
6. V posledních 10 minutách vaření přidejte zmražené zelené hrášky a promíchejte.

3. Podávání:
1. Jakmile bude ječmen uvařen a zelenina měkká, ochutnejte a případně dochuťte.
2. Podávejte pilaf teplý, ozdobený nasekanou čerstvou petrželí, pokud si přejete.

Vychutnejte si toto chutné a vyvážené jídlo s hovězím a ječmenem jako hlavní chod, a vychutnejte si kombinaci bohatého masa a výživných obilovin každým soustem.

Don't Miss

Classic French Quiche Lorraine: A Savory Pie Perfect for Any Meal

Klasický francouzský Quiche Lorraine: Slaný koláč perfektní k jakémukoli jídlu

Klasická francouzská Quiche Lorraine: Slaný koláč vhodný na každé jídlo
Classic Colorful Chicken and Olive Linguine: A Delightful Italian Favorite

Klasické barevné kuře a olivový linguine: Rozkošná oblíbená italská specialita

Klasická sytá kuřecí a olivová linguine: Okouzlující oblíbená italská specialita