Mexican Chicken and Black Bean Enchiladas: A Flavorful Fiesta of Spices and Textures

Mexické kuřecí a fazolové enchilady: Chutná fiesta koření a struktur

Tyto Mexické kuřecí a fazolové enchilady jsou lahodnou oslavou chutí a struktur. Něžné kuřecí maso, syté černé fazole a tající sýr jsou objímány měkkými kukuřičnými tortillami a zdobeny bohatou a pikantní omáčkou enchilady. Jedná se o perfektní jídlo pro slavnostní večeři nebo speciální shromáždění.

Suroviny:

– 2 šálky uvařeného kuřecího masa, nastrouhaného
– 1 plechovka (15 oz) černých fazolí, sceděná a opláchnutá
– 1 šálek kukuřičných zrn (čerstvá, mražená nebo z plechovky)
– 1 malá cibule, jemně nasekaná
– 1 červená paprika, nakrájená
– 2 šálky nastrouhaného sýra (cheddar, Monterrey Jack nebo směs)
– 1 plechovka (10 oz) omáčky enchilada
– 8-10 kukuřičných tortill
– 2 lžíce olivového oleje
– 1 lžička kmínu
– 1 lžička chilli prášku
– Sůl a pepř podle chuti
– Čerstvý koriandr, nasekaný (na ozdobu)
– Zakysaná smetana a křenové klíčky (k podávání)

Postup:

1. Předehřejte troubu na 375°F (190°C).

2. Na velké pánvi rozehřejte olivový olej na středním ohni. Přidejte cibuli a papriku a vařte, dokud nezměknou, asi 5 minut.

3. Vmíchejte uvařené kuřecí maso, černé fazole, kukuřici, kmín, chilli prášek, sůl a pepř. Vařte dalších 3-4 minuty, dokud se vše prohřeje. Smažení odstavte z ohně.

4. Rozetřete tenkou vrstvu omáčky enchilada na dno pekáčku o rozměru 9×13 palců.

5. Položte kukuřičnou tortillu a dejte asi 1/4 šálku kuřecí směsi do středu. Posypte trochou sýra. Složte tortillu a dejte ji do pekáčku seam-side down.

6. Opakujte s ostatními tortillami a kuřecí směsí, aby byly pevně usazeny v pekáčku.

7. Přelijte zbývající omáčkou enchilada přes zavinuté tortilly, aby byly všechny pokryté. Posypte zbývajícím sýrem nahoře.

8. Přikryjte pekáček a pečte 20 minut. Odstraňte fólii a pečte dalších 10 minut, nebo dokud nebude sýr bublající a zlatavě hnědý.

9. Vyndejte z trouby a nechte pár minut odstát před podáváním. Ozdobte čerstvým koriandrem. Podávejte s zakysanou smetanou a křenovými klíčky.

Užijte si své Mexické kuřecí a fazolové enchilady, jídlo plné sytých chutí a uspokojivých textur!

The source of the article is from the blog papodemusica.com

Web Story