Balkava Cabbage and Chicken Stir-Fry Delight

Balkánský zelí s kuřecím masem a smaženou zeleninou

Ponořte se do živých chutí Balkánského zelí s kuřecím masem a smaženou zeleninou, výživného a chutného pokrmu inspirovaného ázijskou kuchyní, který je ideální pro rychlé večeře během týdne. Tento pokrm spojuje kousky jemného kuřecího masa, křupavé zelí a směs barevné zeleniny, kterou obohatíte sýrovými omáčkami, aromatickými kořením a špetkou zázvoru a česneku. Tento pokrm si můžete vychutnat samostatně nebo podávat s vařenou rýží nebo nudlemi pro kompletní jídlo.

Ingredience:
– 450 g kuřecího prsa, nakrájeného na tenké plátky
– 3 šálky nastrouhané zelené zelí
– 1 červená paprika, nakrájená na proužky
– 1 žlutá paprika, nakrájená na proužky
– 1 střední mrkev, nakrájená na tenké plátky
– 1 malá cibule, nakrájená na tenké plátky
– 2 stroužky česneku, nasekané
– 1-palcový kousek zázvoru, nastrouhaný
– 3 lžíce sójové omáčky
– 2 lžíce ostré omáčky
– 1 lžíce rýžového octa
– 1 lžíce rostlinného oleje
– 1 lžička sezamového oleje
– 1 lžíce kukuřičného škrobu rozmíchaného ve 2 lžících vody (nepovinně, pro zahuštění)
– Sůl a pepř podle chuti
– Vařená rýže nebo nudle (pro podávání, nepovinné)

Postup:
1. **Příprava Kuřete a Zeleniny:**
– V misce smíchejte nakrájené kuřecí maso s 1 lžící sójové omáčky a špetkou pepře. Nechte marinovat a mezitím připravte zeleninu.
– Připravte zelí, papriky, mrkev, cibuli, česnek a zázvor.

2. **Osmazte Kuře:**
– Rozpalte rostlinný olej ve velké pánvi nebo woku na středně vysokou teplotu.
– Přidejte marinované kuřecí maso a osmažte asi 5-6 minut, nebo dokud maso není úplně uvařené a mírně zezlátnuté. Maso vyjměte z pánve a dejte stranou.

3. **Smažte Zeleninu:**
– Ve stejné pánvi přidejte trochu oleje, pokud je třeba, a poté přidejte cibuli, česnek a zázvor. Osmazte 1-2 minuty, dokud nebudou aromatické.
– Přidejte papriky, mrkev a zelí. Smažte asi 4-5 minut, dokud zelenina nebude křupavě měkká.

4. **Spojte Ingredience:**
– Vraťte uvařené kuře do pánve a promíchejte s zeleninou.
– Přidejte zbývající 2 lžíce sójové omáčky, ostrou omáčku, rýžový ocet a sezamový olej. Dobře promíchejte.
– Pokud preferujete hustší omáčku, přidejte kukuřičný škrobový vývar a promíchejte, dokud se omáčka mírně nezahuští.

5. **Dokončete a Podávejte:**
– Ochutnejte a případně doplňte koření solí a pepřem.
– Podávejte horké s uvařenou rýží nebo nudlemi, pokud si přejete.

Užijte si lahodné Balkánské zelí s kuřecím masem a smaženou zeleninou, plné výživných zelenin a jemného kuřecího masa, které je ozvláštněné dokonalou rovnováhou lahodných chutí!

The source of the article is from the blog exofeed.nl

Web Story