Balkánský zelí a kuřecí směs na pánvi

2024-06-16
Balkava Cabbage and Chicken Stir-Fry Delight

Balkánský zelí s kuřecím masem a smaženou zeleninou

Ponořte se do živých chutí Balkánského zelí s kuřecím masem a smaženou zeleninou, výživného a chutného pokrmu inspirovaného ázijskou kuchyní, který je ideální pro rychlé večeře během týdne. Tento pokrm spojuje kousky jemného kuřecího masa, křupavé zelí a směs barevné zeleniny, kterou obohatíte sýrovými omáčkami, aromatickými kořením a špetkou zázvoru a česneku. Tento pokrm si můžete vychutnat samostatně nebo podávat s vařenou rýží nebo nudlemi pro kompletní jídlo.

Ingredience:
– 450 g kuřecího prsa, nakrájeného na tenké plátky
– 3 šálky nastrouhané zelené zelí
– 1 červená paprika, nakrájená na proužky
– 1 žlutá paprika, nakrájená na proužky
– 1 střední mrkev, nakrájená na tenké plátky
– 1 malá cibule, nakrájená na tenké plátky
– 2 stroužky česneku, nasekané
– 1-palcový kousek zázvoru, nastrouhaný
– 3 lžíce sójové omáčky
– 2 lžíce ostré omáčky
– 1 lžíce rýžového octa
– 1 lžíce rostlinného oleje
– 1 lžička sezamového oleje
– 1 lžíce kukuřičného škrobu rozmíchaného ve 2 lžících vody (nepovinně, pro zahuštění)
– Sůl a pepř podle chuti
– Vařená rýže nebo nudle (pro podávání, nepovinné)

Postup:
1. Příprava Kuřete a Zeleniny:
– V misce smíchejte nakrájené kuřecí maso s 1 lžící sójové omáčky a špetkou pepře. Nechte marinovat a mezitím připravte zeleninu.
– Připravte zelí, papriky, mrkev, cibuli, česnek a zázvor.

2. Osmazte Kuře:
– Rozpalte rostlinný olej ve velké pánvi nebo woku na středně vysokou teplotu.
– Přidejte marinované kuřecí maso a osmažte asi 5-6 minut, nebo dokud maso není úplně uvařené a mírně zezlátnuté. Maso vyjměte z pánve a dejte stranou.

3. Smažte Zeleninu:
– Ve stejné pánvi přidejte trochu oleje, pokud je třeba, a poté přidejte cibuli, česnek a zázvor. Osmazte 1-2 minuty, dokud nebudou aromatické.
– Přidejte papriky, mrkev a zelí. Smažte asi 4-5 minut, dokud zelenina nebude křupavě měkká.

4. Spojte Ingredience:
– Vraťte uvařené kuře do pánve a promíchejte s zeleninou.
– Přidejte zbývající 2 lžíce sójové omáčky, ostrou omáčku, rýžový ocet a sezamový olej. Dobře promíchejte.
– Pokud preferujete hustší omáčku, přidejte kukuřičný škrobový vývar a promíchejte, dokud se omáčka mírně nezahuští.

5. Dokončete a Podávejte:
– Ochutnejte a případně doplňte koření solí a pepřem.
– Podávejte horké s uvařenou rýží nebo nudlemi, pokud si přejete.

Užijte si lahodné Balkánské zelí s kuřecím masem a smaženou zeleninou, plné výživných zelenin a jemného kuřecího masa, které je ozvláštněné dokonalou rovnováhou lahodných chutí!

John Washington

John Washington je vynikající autor a myslitel v oblastech nových technologií a fintech. Drží titul magistra v oboru řízení informačních technologií z prestižní Claremont Graduate University, kde si vybudoval odborné znalosti na pomezí financí a technologií. S více než desetiletou zkušeností ve finančním sektoru pracoval John jako seniorní analytik ve společnosti Solstice Financial, kde se zaměřoval na inovativní fintech řešení a strategie digitální transformace. Jeho pronikavé články a výzkumy byly zveřejněny v předních odvětvových publikacích, což z něj učinilo žádaného řečníka na konferencích po celém světě. Johnova angažovanost v objevování budoucnosti financí a technologií z něj činí klíčového přispěvatele k vyvíjejícímu se narativu v této dynamické oblasti.

Don't Miss

Żurek Delight: A Warm Embrace of Fermented Rye and Savory Flavors

Žurek potěšení: Teplé objetí kvašené žitné mouky a lahodných chutí

Žurek je oblíbená polská polévka, která vás zahřeje svými kyselými
Korean Kimchi Bokkeumbap: Savory Stir-Fried Rice with Fermented Vegetables

Korejský Kimchi Bokkeumbap: Pikantně smažená rýže s kvašenou zeleninou

Korejský Kimchi Bokkeumbap: Lahodná smažená rýže se zkvašenou zeleninou Kimchi