Srdcová kuře s houbami a feniklem a bylinkovými hranolky

2024-06-16
Hearty Mushroom and Fennel Chicken with Herb Fries

Srdcový kuřecí pokrm s hřibovými houbami ařekvicovou zeleninou a bylinkovými hranolkami

Tento srdcový kuřecí pokrm s hřibovými houbami ařekvicovou zeleninou a bylinkovými hranolkami je lahodná pochoutka, která spojuje něžné kuřecí prsíčka s lahodnými houbami, aromatickou řekvicovou zeleninou a křupavými hranolkami s bylinkovou příchutí. Je to ideální jídlo pro jakoukoli příležitost, s upokojujícími chutěmi a lahodnými texturami, které potěší vaše chuťové buňky a zahřejí vaši duši.

Suroviny:
Na hlavní pokrm:
– 4 kousky kuřecích prsou bez kůže a kostí
– 1 hrnek nakrájených hub (cremini nebo bílé hlívy)
– 1 cibule řekvová, na tenké plátky
– 2 stroužky česneku, nakrájené
– 1 polévková lžíce olivového oleje
– 1 čajová lžička sušeného tymiánu
– 1 čajová lžička sušeného rozmarýnu
– Sůl a pepř dle chuti
– 1/2 hrnku kuřecího vývaru
– 1/4 hrnku smetany ke šlehání
– 2 lžíce nasekané čerstvé petržele

Na bylinkové hranolky:
– 4 velké brambory, nakrájené na hranolky
– 2 lžíce olivového oleje
– 1 čajová lžička sušeného tymiánu
– 1 čajová lžička sušeného rozmarýnu
– 1 čajová lžička česnekového prášku
– Sůl a pepř dle chuti

Postup:

Hlavní pokrm:
1. Předehřejte troubu na 190°C.
2. Ochucete kuřecí prsa solí, pepřem, sušeným tymiánem a sušeným rozmarýnem.
3. Ve velké pevné pánvi, která je vhodná do trouby, zahřejte 1 polévkovou lžíci olivového oleje na středně silném ohni. Přidejte kuřecí prsa a smažte je po obou stranách dozlatova, asi 5 minut na každou stranu. Kuřecí maso vyjměte z pánve a dejte stranou.
4. Do téže pánve přidejte nakrájené houby a cibuli řekvovou. Vařte 5 minut, dokud nezačnou změkčovat.
5. Přidejte nakrájený česnek a vařte další minutu, dokud nezačne vonět.
6. Přilijte kuřecí vývar a smetanu, promíchejte. Vraťte kuřecí prsa do pánve a šťávu z ní zalijte.
7. Přeneste pánvi do předehřáté trouby a pečte 25–30 minut, dokud kuřecí maso není propečené a omáčka nepřilne.
8. Před podáváním ozdobte nasekanou čerstvou petrželí.

Bylinkové hranolky:
1. Předehřejte troubu na 220°C.
2. Ve velké míse smíchejte nakrájené brambory s olivovým olejem, sušeným tymiánem, sušeným rozmarýnem, česnekovým práškem, solí a pepřem, a to dokud nejsou všechny hranolky rovnoměrně obalené.
3. Hranolky rozložte v jedné vrstvě na plech vyložený pečicím papírem.
4. Pečte v předehřáté troubě 25–30 minut, přičemž je jednou otočte, dokud hranolky nezískají zlatohnědou barvu a nebudou křupavé.

Podávejte srdcový kuřecí pokrm s hřibovými houbami a řekvicovou zeleninou vedle bylinkových hranolek pro kompletní a nasycující jídlo. Dobrou chuť!

The Jennifer Aniston Salad: Explained by Jennifer Aniston!

John Washington

John Washington je vynikající autor a myslitel v oblastech nových technologií a fintech. Drží titul magistra v oboru řízení informačních technologií z prestižní Claremont Graduate University, kde si vybudoval odborné znalosti na pomezí financí a technologií. S více než desetiletou zkušeností ve finančním sektoru pracoval John jako seniorní analytik ve společnosti Solstice Financial, kde se zaměřoval na inovativní fintech řešení a strategie digitální transformace. Jeho pronikavé články a výzkumy byly zveřejněny v předních odvětvových publikacích, což z něj učinilo žádaného řečníka na konferencích po celém světě. Johnova angažovanost v objevování budoucnosti financí a technologií z něj činí klíčového přispěvatele k vyvíjejícímu se narativu v této dynamické oblasti.

Don't Miss

Wiener Schnitzel: Classic Austrian Delight with a Crispy Breaded Finish

Wiener Schnitzel: Klasický rakouský lahůdka s křupavou strouhankou

Wiener Schnitzel: Klasický rakouský pokrm s křupavým obalováním z drobenky
Succulent Thai Basil Stir-Fry with Chicken (Pad Krapow Gai)

Křehký thajský bazalkový wok s kuřecím masem (Pad Krapow Gai)

Šťavnatý thajský kopr s kuřecím masem (Pad Krapow Gai) Tento