Sladko-slané divotvorné obaly wonton.

2024-06-15
Sweet and Savory Wonton Wrapper Wonders

Sladké a slané zázraky z plechovky na wontony

Plechovky na wontony poskytují univerzální základ pro různé náplně a jsou oblíbené v mnoha kuchyních. Tento recept kombinuje dokonalou rovnováhu sladkosti ze zakysané vepřové a náznak slanosti s krevetami, vše obalené v křupavých plechovkách na wontony. Tyto lahodné sousta mohou sloužit jako předkrm nebo jako prstové jídlo na vaší další akci.

Suroviny:
– 50 plechovek na wontony
– 1/2 libry mleté vepřové
– 1/2 libry krevet, oloupaných, vyčištěných a jemně nasekaných
– 2 stroužky česneku, nadrobno nasekané
– 1 lžíce sójové omáčky
– 1 lžíce ostré omáčky
– 1 lžička sezamového oleje
– 1/2 lžičky mletého černého pepře
– 1 jarní cibulka, nasekaná
– 1 vejce, rozšlehané (na zatěsnání plechovek)
– Olej na smažení

Postup:

1. Příprava náplně:
– Ve velké míse smíchejte mleté vepřové, nasekané krevety, nadrobno nasekaný česnek, sójovou omáčku, ostrou omáčku, sezamový olej, černý pepř a nakrájenou jarní cibulku. Dobře promíchejte, dokud se všechny suroviny rovnoměrně nespojí.

2. Naplnění plechových won-tónů:
– Dejte asi 1 lžičku náplně na střed každého plechového wantonu.
– Okraje plechovek potřete rozšlehaným vajíčkem prstem nebo malým štětcem, aby se navlhly.
– Složte plechovku přes náplň tak, abyste vytvořili trojúhelník, pevně okraje stlačte, aby se zavřely.
– Můžete také vytvořit různé tvary, jako je složení do tvaru půlměsíce nebo přivedení dvou rohů k sobě, abyste vytvořili tvar wantonu.

3. Smazání wantonů:
– V hluboké pánvi nebo woku zahřejte asi 2 palce oleje na středním plameni, dokud nedosáhne teploty přibližně 175°C.
– Opatrně vsuňte několik wantonů najednou do horkého oleje, ujistěte se, že pánev není přeplněná.
– Smažte, dokud nebudou zlatavě hnědé a křupavé, asi 2-3 minuty na každé straně.
– Vyjměte děrovanou lžící a nechte okapat na papírových ubrouscích.

4. Podávání:
– Podávejte horké wantony s vaší oblíbenou omáčkou, jako je sladko-pikantní omáčka, sójová omáčka nebo okyselená omáčka na bázi octa.

Užijte si tyto sladké a slané zázraky z plechovky na wontony jako skvělé doplnění vašeho kulinářského repertoáru, ideální pro hosty nebo pro pochoutku vynikajícím občerstvením!

Don't Miss

Korean Kimchi Bokkeumbap: Savory Stir-Fried Rice with Fermented Vegetables

Korejský Kimchi Bokkeumbap: Pikantně smažená rýže s kvašenou zeleninou

Korejský Kimchi Bokkeumbap: Lahodná smažená rýže se zkvašenou zeleninou Kimchi
Quinoa Stuffed Bell Peppers with Tangy Tomato Sauce

Plněné papriky quinoa s pikantní rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s kvinoou a pikantní rajčatovou omáčkou Tento živě