Ostružinovo-mátový salát s fetou a melounem

2024-06-15
Tangy Watermelon Mint Salad with Feta Cheese

Třebať voňavá melounová salát s mátou a sýrem feta

Tento osvěžující a barevný letní pokrm kombinuje sladkost zralého melounu s pikantností sýra feta a svěžestí čerstvé máty. Je ideální pro pikniky, grilování nebo jako lehký předkrm. Textury a chutě se krásně snoubí, nabízejí lahodný chuťový zážitek každým soustem.

Suroviny:
– 4 šálky kostek melounu
– 1/4 šálku nasekaných čerstvých listů máty
– 1/2 šálku sýra feta, nasekaného
– 1/4 červené cibule, tence nakrájené
– šťáva z 1 limetky
– 1 lžíce olivového oleje
– sůl a pepř podle chuti

Postup:
1. Do velké mísy přidejte kostky melounu. Ujistěte se, že kousky melounu jsou dostatečně stejné velikosti pro konzistenci.
2. Přidejte do mísy nasekaný sýr feta, nasekané listy máty a tence nakrájenou červenou cibuli.
3. V malé míse smíchejte šťávu z limetky, olivový olej, sůl a pepř na dresing.
4. Dresing nalijte na směs melounu a jemně promíchejte, abyste všechny ingredience spojili, aniž byste lámané kostky melounu.
5. Salát nechte minimálně 30 minut vychladit v lednici, aby se chutě hezky propojily.
6. Podávejte studený, ozdobený přidanými lístky máty pro čerstvou a živou prezentaci.

Užijte si tento Třebať voňavý melounový salát s mátou a sýrem feta jako lahodný pokrm k ochlazení a nažhavení vašich letních dnů!

Don't Miss

Bacalao a la Vizcaína – Traditional Basque-Style Salt Cod Stew

Bakalář po baskicky – Tradiční baskický pokrm ze solené tresky

Bacalao a la Vizcaína – Tradiční baskický tukový guláš ze
Classic Provençal Vegetable Tian: A Medley of Fresh Summer Vegetables Baked to Perfection

Klasický provenčálský zeleninový tian: Směs čerstvé letní zeleniny, upečená do dokonalosti.

Klasická provenčálská zeleninová tian: Směs čerstvé letní zeleniny pečená do