Extravagantní smažený wok se pikantní klobásou a zázvorem

2024-06-15
Spicy Sausage and Ginger Stir-Fry Extravaganza

Ostře kořeněný párek a zázvorový wokový extravaganční mix

Ponořte se do pikantních chutí ostře kořeněného párku a zázvorového wokového extravagantního mixu – živého a chuťově bohatého pokrmu, který dokonale kombinuje teplotu zázvoru s odvahou ostře kořeněného párku. Tento wok obsahuje širokou škálu čerstvých zelenin, které dodají vašemu talíři lahodnou křupavost a výbuch barv. Skvělý na rychlé, ale uspokojující večerní jídlo v pracovním týdnu, tato receptura se jistě stane oblíbenou ve vaší domácnosti.

Ingredience:
– 450 g ostře kořeněné italské párky, nakrájené na tenké plátky
– 2 lžíce rostlinného oleje
– 1 velká cibule, tence nakrájená
– 2 papriky (červená a zelená), nakrájené na nudličky
– 3 stroužky česneku, nasekané
– 5 cm kousek čerstvého zázvoru, nastrouhaného
– 200 g luskového hrášku
– 2 mrkve, nakrájené na nudličky
– 3 lžíce sójové omáčky
– 2 lžíce hoisin omáčky
– 1 lžíce rýžového octa
– 1 lžička sezamového oleje
– 1 lžička červeného pepře vločky (nepovinné)
– Vařená jasmínová rýže, k podávání
– Na ozdobu nakrájené jarní cibulky a sezamová semínka

Postup:
1. Připravte si ingredience: Před zahájením vaření si připravte všechno nasekané zeleniny. Tím usnadníte proces wokování.

2. Udělejte párek: Rozpalte velkou pánev nebo wok na střední až vysokou teplotu. Přidejte nakrájený párk a vařte asi 5-7 minut, dokud není dozlatova uvařený. Párky odeberte z pánve a odložte stranou.

3. Wokování zeleniny: Ve stejné pánvi přidejte rostlinný olej. Jakmile je horký, přidejte nakrájenou cibuli a papriky. Wokujte asi 3 minuty, dokud se začnou změkčovat.

4. Přidejte aromatické látky: Přidejte nasekaný česnek a nastrouhaný zázvor do pánve. Dobře promíchejte a vařte další minuty, dokud nezačnou vonět.

5. Přidejte zbylé zeleniny: Přidejte luskový hrášek a nakrájené mrkve. Wokujte další 3-4 minuty, dokud nebudou měkké a křupavé.

6. Smíchejte omáčku: V malé misce smíchejte sójovou omáčku, hoisin omáčku, rýžový ocet, sezamový olej a červený pepř vločky (pokud používáte). Nalijte omáčku přes zeleninu v pánvi.

7. Dokončení pokrmu: Vraťte uvařené párky zpět do pánve, vše společně promíchejte, dokud nebude dobře potažené omáčkou. Vařte dalších 2-3 minuty, aby se prohřály.

8. Podávání: Podávejte wok s uvařenou jasmínovou rýží. Na ozdobu přidejte nakrájené jarní cibulky a sezamová semínka pro přidanou chuť a texturu.

Užijte si svůj ostře kořeněný párek a zázvorový wokový extravaganční mix, lahodnou explozi chutí a textur, která vás bude nutit pochutnat si ještě více!

Don't Miss

Hearty Vegetable Tortilla Soup

Srdíčková zeleninová polévka s tortillou

Chutná zeleninová tortillová polévka Výživná a chutná polévka, která spojuje
Mushroom and Fennel Nonna’s Favorite Soup

Houbová a feniklová polévka – oblíbená polévka Nonny.

Polévka z hub a feniklu – Oblíbená polévka z Nonnina