Klasické Fettuccine Alfredo: Krémový italský požitek
Pochutnej si na klasickém italském těstovinovém jídle, Fettuccine Alfredo, které spojuje bohatou smetanu, chutný Parmezán a hedvábně hladké fettuccine. Tento krémový požitek je ideální pro pohodlnou večeři, která je rychlá a impozantně chutná. Fettuccine Alfredo, oblíbený klasik, je snadný způsob, jak přivést chuť italské kuchyně ke tvému stolu.
Ingredience:
– 340 g těstovin fettuccine
– 240 ml tučné smetany
– 115 g nesoleného másla (1 kostka)
– 180 g čerstvě strouhaného Parmezánu
– 2 stroužky česneku, prolisované
– Sůl a černý pepř podle chuti
– Čerstvá petrželka, nasekaná (jako ozdoba, dle uvážení)
Postup:
1. Uvař těstoviny: Ve velkém hrnci vroucí osolené vody uvař fettuccine podle pokynů na obalu do al dente. Sceď a dej stranou.
2. Připrav omáčku: Na velké pánvi na středním ohni rozpusť máslo. Přidej prolisovaný česnek a restuj asi 1 minutu, dokud voní (nenech ho zčernat).
3. Přidej smetanu: Pomalu nalij tučnou smetanu, neustále míchej. Přiveď k mírnému varu a vař 3-4 minuty, dokud se omáčka začne mírně zahustit.
4. Vhoď sýr: Postupně vmíchej Parmezán, hrst po hrsti, dokud se úplně nerozpustí a omáčka nebude hladká. Pokračuj v mírném vaření, občas míchej, dokud není omáčka krémová a zahušťuje se (dalších 2-3 minuty).
5. Smíchej těstoviny a omáčku: Přidej uvařené fettuccine na pánev a dobře promíchej, aby byly těstoviny rovnoměrně pokryté omáčkou Alfredo. Pokud je omáčka příliš hustá, můžeš přidat trochu vody z těstovin pro dosažení požadované konzistence.
6. Ochutnej: Ochutnej omáčku a dochuť solí a pepřem podle potřeby.
7. Podávej: Rozděl Fettuccine Alfredo mezi talíře. Pokud chceš, ozdob čerstvě nasekanou petrželkou a podávej okamžitě.
Užij si tento bohatý a sametový Fettuccine Alfredo, skvělý pro hřejivé jídlo, které potěší jak chuťové buňky, tak duši.