Jerk Chicken with Rice and Beans: A Flavorful Caribbean Indulgence

Kuřecí maso Jerk s rýží a fazolemi: chutné karibské dobrodružství

Poznejte syté a pikantní chutě Karibiku s tímto lahodným pokrmem z kuřecího masa Jerk, podávaným s lahodně kořeněnou rýží a fazolemi. Tato receptura spojuje tradiční jamajské ingredience, vytvářející pokrm, který překypuje chutí a vůní. Skvělý na rodinnou večeři nebo setkání s přáteli, toto kuřecí maso Jerk přenesou vaše chuťové buňky do tropického ráje.

Ingredience:

  • Na kuřecí maso Jerk:
    • 4 kousky kuřecích prsou
    • 2 lžíce koření Jerk (hotové nebo domácí)
    • 2 lžíce sójové omáčky
    • Šťáva z 1 limetky
    • 2 stroužky česneku, nasekané
    • 1 lžíce čerstvého tymiánu, nasekaného
    • 1 lžíce rostlinného oleje
  • Na rýži a fazole:
    • 1 šálek dlouhozrnné bílé rýže
    • 1 plechovka (15 oz) červeného fazole, sceděného a opláchnutého
    • 1 šálek kokosového mléka
    • 1 šálek vody
    • 1 stroužek česneku, nasekaný
    • 1 lžička čerstvého tymiánu, nasekaného
    • 1 lžička soli
    • ½ lžičky černého pepře
    • 2 jarní cibulky, nasekané

Postup:

Na kuřecí maso Jerk:
1. Připravte marinádu: V míse smíchejte koření Jerk, sójovou omáčku, šťávu z limetky, nasekaný česnek, čerstvý tymián a rostlinný olej. Dobře promíchejte.
2. Marinujte kuřecí maso: Přidejte kousky kuřecího masa do mísy, ujistěte se, že jsou důkladně obalené marinádou. Zakryjte mísu potravinovou fólií a dejte do lednice po dobu alespoň 2 hodin, ideálně přes noc pro maximální chuť.
3. Udělejte kuřecí maso: Předehřejte gril nebo grilovací pánev na středně vysokou teplotu. Kuřecí maso vyjměte z marinády a grilujte přibližně 6-7 minut na každé straně, dokud vnitřní teplota nedosáhne 165°F (75°C). Nechte kuřecí maso odpočinout několik minut před krájením.

Na rýži a fazole:
1. Opláchněte rýži: Rýži dejte do cedníku a opláchněte pod tekoucí vodou, dokud voda nebude čistá. Tím se odstraní nadbytečný škrob a zabrání se slepení rýže.
2. Varte rýži: Ve středně velkém hrnci smíchejte opláchnutou rýži, kokosové mléko, vodu, nasekaný česnek, čerstvý tymián, sůl a černý pepř. Přiveďte k varu na středně vysoké teplotě.
3. Přidejte fazole: Až směs začne vařit, přidejte červené fazole a dobře promíchejte. Snížte teplotu na minimum, zakryjte hrnec a vařte přibližně 18-20 minut, nebo dokud nebude rýže měkká a tekutina absorbována.
4. Přidejte jarní cibulky: Odstraňte z tepla a jemně metlou vidličkou rýži. Vmíchejte nasekané jarní cibulky.

Podávejte:
Na talíři podávejte kuřecí maso Jerk s hojným příspěvkem rýže a fazolí. Ozdobte čerstvým tymiánem a čtvrtkami limetek, pokud chcete. Užijte si karibské chutě v každém soustu!

The source of the article is from the blog be3.sk