Jerk Chicken with Rice and Beans: A Flavorful Caribbean Indulgence

Kuřecí Jerk s rýží a fazolemi: Chutná karibská lahůdka

Přiveďte do své kuchyně syté a pikantní chutě Karibiku s tímto lahodným jídelním kuřecím Jerkem, podávaným s lahodně kořeněnou rýží a fazolemi. Tento recept spojuje tradiční jamajské ingredience, vytvářející pokrm doslova přetékající chutí a vůní. Ideální volbou pro rodinnou večeři nebo posezení s přáteli, tento kuřecí Jerk přenesete vaše chuťové pohárky až na tropický ráj.

Ingredience:

  • Pro kuřecí Jerk:
    • 4 kuřecí prsa
    • 2 lžíce koření Jerk (z obchodu nebo domácí)
    • 2 lžíce sójové omáčky
    • Šťáva z 1 limetky
    • 2 stroužky česneku, nasekané
    • 1 lžíce olivového oleje
  • Pro rýži a fazole:
    • 1 hrnek dlouhozrnné bílé rýže
    • 1 plechovka (15 oz) červených fazolí v lusku, okapaných a opláchnutých
    • 1 hrnek kokosového mléka
    • 1 hrnek vody
    • 1 stroužek česneku, nasekaný
    • 1 lžička čerstvého tymiánu, nasekaného
    • 1 lžička soli
    • ½ lžičky černého pepře
    • 2 jarní cibulky, nasekané

Postup:

Pro kuřecí Jerk:
1. Příprava marinády: Ve velké misce smíchejte koření Jerk, sójovou omáčku, šťávu z limetky, mletý česnek, čerstvý tymián a olivový olej. Dobře promíchejte.
2. Marinování kuřete: Přidejte kuřecí prsa do mísy a ujistěte se, že jsou pořádně obalena marinádou. Mísu přikryjte plastovým obalem a uložte do lednice minimálně na 2 hodiny, ideálně přes noc pro maximální chuť.
3. Příprava kuřete: Předehřejte gril nebo grilovací pánev na středně vysokou teplotu. Kuře vyjměte z marinády a grilujte přibližně 6-7 minut na každé straně, nebo dokud vnitřní teplota nepřesáhne 75°C. Nechte kuře chvíli odpočinout před krájením.

Pro rýži a fazole:
1. Opláchněte rýži: Rýži dejte do cedníku a opláchněte pod studenou vodou, dokud voda nebude čistá. Tím odstraníte přebytečný škrob a zabráníte rýži v lepití.
2. Uvařte rýži: Ve středně velkém hrnci smíchejte opláchnutou rýži, kokosové mléko, vodu, mletý česnek, čerstvý tymián, sůl a černý pepř. Přiveďte k varu na středně vysoké teplotě.
3. Přidejte fazole: Jakmile směs začne vařit, přidejte červené fazole a dobře promíchejte. Snížte teplotu, přikryjte hrnec a vařte asi 18-20 minut, nebo dokud rýže nebude měkká a tekutina absorbována.
4. Přidejte jarní cibulky: Odstraňte z tepla a jemně rýži rozprostřete vidličkou. Vmíchejte nasekané jarní cibulky.

Při servírování:
Podávejte kuřecí Jerk s hojným servírováním rýže a fazolí. Podle chuti ozdobte čerstvým tymiánem a plátky limetky. Vychutnejte si karibské chutě každým soustem!

The source of the article is from the blog kewauneecomet.com

Web Story