Luxurious Shrimp and Lobster Bisque

Luxusní plnotučná krevetová a humrová polévka

„`html

Tato luxusní plnotučná krevetová a humrová polévka je krémová a chutná mořská polévka. Kombinuje šťavnaté krevety a sladké humry s aromatickou zeleninou, bohatou smetanou a špetkou brandy, aby vytvořila lahodné jídlo, které je ideální na speciální příležitosti nebo útulnou večeři doma.

Suroviny:
– 1 lb humrové maso, vařené a nakrájené
– 1 lb krevety, oloupané a zbavené střeva
– 4 šálky rybího vývaru
– 1 šálek smetany ke šlehání
– 1/2 šálku brandy
– 2 šálky mléka
– 1 velká cibule, nakrájená
– 2 stvoly celeru, nakrájené
– 2 mrkve, nakrájené
– 4 stroužky česneku, nasekané
– 4 lžíce nesoleného másla
– 3 lžíce hladké mouky
– 1/2 lžičky papriky
– 1/2 lžičky kajenského pepře (volitelné)
– Sůl a pepř dle chuti
– Na ozdobu čerstvá nasekaná pažitka nebo petržel

Postup:
1. Připravte zeleninu: V hrnci rozpusťte máslo na středním ohni. Přidejte nasekanou cibuli, celer a mrkev a vařte, dokud zelenina nezměkne, asi 5-7 minut. Vmíchejte česnek a vařte další minutu.

2. Připravte jíšku: Zalijte zeleninu hladkou moukou a dobře promíchejte. Vařte 2-3 minuty, často míchejte, aby se neudělaly hrudky.

3. Dezinfikujte a přidejte tekutiny: Pomalu nalijte brandy do hrnce a neustále míchejte. Nechte alkohol vyvařit asi 2 minuty. Postupně přidejte rybí vývar a mléko, promíchejte.

4. Nechejte polévku vařit na mírném ohni: Dochutíme vařenou směs nakrájeným masem humra a krevet. Ochutnejte paprikou, kajeňským pepřem (pokud používáte), solí a pepřem. Vařte polévku asi 20 minut za občasného míchání.

5. Vyčesání hladké textury: Použijte tyčový mixér na rozmixování polévky na hladkou konzistenci. Pokud nemáte tyčový mixér, opatrně převeďte směs do mixéru po dávkách a mixujte dohladka.

6. Přidejte smetanu a zahřejte: Pokud je to nutné, vraťte rozmixovanou polévku do hrnce a vmíchejte smetanu ke šlehání. Jemně ohřívejte polévku na mírném ohni, ale nedovolejte jí vaření.

7. Podávejte: Nalejte luxusní plnotučnou krevetovou a humrovou polévku do mís a ozdobte ji čerstvě nasekanou pažitkou nebo petrželí. Podávejte horké s křupavým chlebem nebo sušenkami.

Užijte si tuto bohatou a krémovou mořskou polévku, která krásně ladí s bílým vínem nebo šumivým nápojem pro nezapomenutelný gastronomický zážitek.
„`

The source of the article is from the blog radardovalemg.com

Web Story