Domácí krémový pečený makarón sýr

2024-06-14
Homemade Creamy Baked Macaroni and Cheese

Domácí krémová pečená macaroni and cheese

Ponořte se do lahodných chutí tohoto domácího krémového pečeného macaroni and cheese. Tento klasický pokrm dodává pocit pohody díky lahodné, sametové sýrové omáčce z příměsi sýrů, spojených s dokonale uvařenými makarony a upečených do zlatavé dokonalosti. Je to ultimátní jídlo pro milovníky sýra, které zaručeně přinese teplé pohodlí a uspokojení k libovolnému jídlu.

Porce: 6-8
Příprava: 15 minut
Vaření: 45 minut
Celkový čas: 1 hodina

Ingredience:

Pro macaroni and cheese:
– 2 hrnky elbow macaroni
– 4 lžíce nesoleného másla
– 1/4 šálku hladké mouky
– 3 šálky mléka (plnotučné nebo 2%)
– 1 šálek smetany ke šlehání
– 2 šálky nastrouhaného pikantního chedaru
– 1 šálek nastrouhané mozzarelly
– 1 šálek nastrouhaného sýra Gruyère
– Sůl a pepř podle chuti
– 1/2 čajové lžičky hořčičného prášku (volitelné)

Pro posypku:
– 1 šálek strouhanky (Panko funguje skvěle)
– 2 lžíce rozpuštěného másla
– 1/4 šálku strouhaného parmazánu
– 1 lžíce nasekaného čerstvého petržele (volitelné)

Postup:

1. Uvařte makarony:
– Předehřejte troubu na 375°F (190°C).
– Přiveďte velký hrnec osolené vody k varu. Přidejte elbow makarony a vařte do al dente, obvykle asi 7-8 minut.
– Odstrojte makarony a dejte stranou.

2. Připravte sýrovou omáčku:
– V hrnci rozpusťte máslo na středním ohni.
– Metličkou vmíchejte mouku a vařte za stálého míchání asi 1-2 minuty, abyste vytvořili jíšku. Dávejte pozor, aby nezhnědla.
– Postupně vmíchejte mléko a smetanu ke šlehání. Pokračujte v vaření a míchání, dokud směs nepodzrní a nedosáhne hladkosti, asi 3-5 minut.
– Snížte teplotu a pomalu vmíchejte do rozpuštěného a hladkého pikantního chedaru, mozzarelly a sýra Gruyère.
– Ochutnejte solí, pepřem a hořčičným práškem (pokud používáte). Ochutnejte a případně dochuťte.

3. Smíchejte těstoviny a omáčku:
– Přidejte uvařené makarony do sýrové omáčky a promíchejte, dokud jsou těstoviny zcela obalené.

4. Připravte posypku:
– V malé misce smíchejte strouhanku, rozpuštěné máslo, parmazán a nasekanou petržel (pokud používáte). Dobře promíchejte.

5. Sestavte jídlo:
– Nalijte macaroni and cheese do vymazaného pekáče o rozměrech 9×13 palců.
– Rovnoměrně posypejte směsí strouhanky.

6. Pečte:
– Přeneste pekáč do předehřáté trouby a pečte 25-30 minut, dokud není vrchní část zlatavě hnědá a sýrová omáčka bublá.

7. Podávání:
– Vyndejte macaroni and cheese z trouby a nechte chvilku vychladnout před podáváním. Vychutnejte si tuto krémovou, sýrovou pochoutku s pohodovým křupavým povrchem!

Tento domácí krémový pečený macaroni and cheese je perfektní pro rodinné večeře, rauty nebo jakoukoliv příležitost, kde toužíte po pohodlném jídle v jeho nejlepší podobě.

Don't Miss

Mouthwatering Mushroom and Spinach Frittata

Lahodná fritáta se žampiony a špenátem

Chutná žampionová a špenátová frittata Užijte si lahodný a sýtný
Authentic Moroccan Lamb Tagine with Preserved Lemons and Olives

Autentický marocký jehněčí tajine s nakládanými citrony a olivami.

Autentický marocký jehněčí tagine s nakládanými citrony a olivami Tento