Srdíčková bramborová polévka: Pohodlná miska krémové lahůdky

2024-06-13
Hearty Potato Soup: A Comforting Bowl of Creamy Goodness

Srdcová bramborová polévka: Ucucávájící mísa krémové lahodnosti

Tato srdcová bramborová polévka je dokonalá směs krémových brambor, slaných zelenin a aromatických bylinek, které vytvářejí pohodlné a uspokojivé jídlo vhodné pro jakoukoli roční dobu. Je snadné ji připravit a je ideální na rodinnou večeři nebo útulné sólo jídlo. Bohatost brambor a hloubka chutí z bylinek dělají z tohoto jídla naprostou lahůdku.

Suroviny:

– 5 velkých brambor, oloupaných a nakrájených na kostičky
– 1 velká cibule, jemně nasekaná
– 2 stroužky česneku, nasekané
– 3 stonky celeru, nakrájené
– 3 velké mrkve, oloupané a nakrájené na plátky
– 4 šálky kuřecího nebo zeleninového vývaru
– 1 šálek tučné smetany
– 2 lžíce másla
– 2 lžíce univerzální mouky
– 1 lžička sušeného tymiánu
– 1 lžička sušené petržele
– Sůl a pepř podle chuti
– 1 šálek nastrouhaného cheddaru (nepovinné)
– Nakrájené jarní cibulky nebo pažitka k podávání

Postup:

1. Příprava Zeleniny:

– Nakrájejte brambory na sousto velké kousky a dejte je do misky s čerstvou vodou, aby nezčernaly.
– Jemně nasekejte cibuli a najemno nasekejte česnek.
– Nakrájejte celer na kousky a nakrájejte mrkev na plátky.

2. Začněte s Základem Polévky:

– V hrnci nebo nizozemském hrnci rozpusťte máslo na středním ohni.
– Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a osmahněte, dokud cibule nezbělá a nezačne vonět, asi 5 minut.

3. Uvařte Zeleninu:

– Přidejte celer a mrkev do hrnce a vařte dalších 5 minut, dokud zelenina nezačne změkčovat.
– Odklopte nakrájené brambory a přidejte je do hrnce.

4. Přidejte Vývar a Bylinky:

– Vlijte kuřecí nebo zeleninový vývar do hrnce, zajistěte, aby byla zelenina úplně zakrytá. Pokud ne, přidejte trochu více vývaru nebo vody podle potřeby.
– Přidejte sušený tymián, sušenou petržel, sůl a pepř.

5. Dusit Polévku:

– Dovedete směs k varu, poté snižte plamen na minimum. Přikryjte a nechte dusit 20-25 minut, nebo dokud nebudou brambory a mrkev měkké.

6. Zahustění Polévky:

– V malé misce smíchejte mouku s tučnou smetanou dokud není hladká.
– Tuto směs vmíchejte do polévky, aby ji zahustila. Nechte povařit dalších 5 minut, stále míchejte.

7. Volitelně: Přidejte Sýr:

– Pokud chcete sýrovou příchuť, vmíchejte do polévky nastrouhaný cheddar, dokud se úplně nerozpustí a nezaintegruje se do polévky.

8. Podávání:

– Řízkovou polévku naberte do mís a ozdobte nakrájenými jarními cibulkami nebo pažitkou.
– Podávejte horké se šálek křupavého chleba nebo sušenek.

Užijte si svou srdcovou bramborovou polévku, dokonalé jídlo na zahřátí v chladných dnech nebo jen tak se oddat krémové lahodnosti!

Don't Miss

Authentic Moroccan Lamb Tagine with Preserved Lemons and Olives

Autentický marocký jehněčí tajine s nakládanými citrony a olivami.

Autentický marocký jehněčí tagine s nakládanými citrony a olivami Tento
Quinoa and Kale Power Packed Salad

Salát s quinoou a kelímkem plný energie

Salát s kvinoou a kadeřavou kapustou plný energie Hledáte sytý,