Kebab Vindaloo s máslem osmaženou zeleninou
Kebab Vindaloo s máslem osmaženou zeleninou je lahodné a pikantní jídlo, které kombinuje syté chutě grilovaných kebabů s kyselou a odvážnou chutí omáčky vindaloo. Podávané vedle bohaté, máslem osmažené zeleniny, toto jídlo nabízí dokonalou rovnováhu chutí a textur. Je to lahodné hlavní jídlo, které jistě imponuje.
Ingredience ###
Na Kebaby:
– 500g kostky z kuřecích stehen bez kostí nebo jehněčího masa o délce 2,5 cm
– 2 stroužky česneku, nasekané
– 2,5 cm kousek zázvoru, nastrouhaného
– 1 lžička mletého kmínu
– 1 lžička mletého koriandru
– 1 lžička papriky
– 1 lžička kurkumy
– 1 lžička garam masaly
– šťáva z 1 citronu
– sůl a pepř podle chuti
– Dřevěné špejle (namočené ve vodě po dobu 30 minut)
Na Omáčku Vindaloo:
– 2 lžíce rostlinného oleje
– 1 velká cibule, jemně nasekaná
– 4 stroužky česneku, nasekané
– 2,5 cm kousek zázvoru, nastrouhaného
– 2 lžičky mletého kmínu
– 2 lžičky mletého koriandru
– 1 lžička kurkumy
– 1 lžička hořčičných semínek
– 1 lžička červené papriky (nebo podle chuti)
– 2 lžíce jablečného octa
– 2 lžíce tamarindové pasty
– 400g plechovka rozmačkaných rajčat
– 1 lžička cukru
– Sůl podle chuti
Na Máslem Osmaženou Zeleninu:
– 2 lžíce másla
– 1 hrnek mrkve, nakrájené na julienne proužky
– 1 hrnek zelených fazolí, očištěné a nakrájené na kousky délky 2,5 cm
– 1 hrnek papriky, nakrájené
– Sůl a pepř podle chuti
– Čerstvá petržel nebo koriandr, nasekané (na ozdobu)
Pokyny ###
1. Příprava Kebabů:
1. Ve velké míse smíchejte nasekaný česnek, nastrouhaný zázvor, mletý kmín, mletý koriandr, papriku, kurkumu, garam masalu, citronovou šťávu, sůl a pepř.
2. Přidejte kousky kuřecího nebo jehněčího masa do marinády, ujistěte se, že jsou dobře obalené. Zakryjte a dejte do lednice minimálně na 1 hodinu, nebo přes noc pro nejlepší výsledky.
3. Předehřejte gril nebo grilovací pánev na středně vysokou teplotu.
4. Navlékněte marinované maso na namočené dřevěné špejle.
5. Grilujte kebaby asi 10-12 minut, občas obracíce, dokud maso není propečené a mírně zatuhlý. Nechte stranou.
2. Příprava Omáčky Vindaloo:
1. Ve velkém hrnci rozehřejte rostlinný olej na střední teplotu.
2. Přidejte jemně nasekanou cibuli a vařte, dokud nebude průhledná, asi 5-7 minut.
3. Přidejte nasekaný česnek, nastrouhaný zázvor, mletý kmín, mletý koriandr, kurkumu, hořčičná semínka a červenou papriku. Vařte další 1-2 minuty, dokud nezačne vůně.
4. Přidejte jablečný ocet, tamarindovou pastu, rozmačkaná rajčata a cukr. Dobře promíchejte a přivedete k mírnému varu.
5. Zmírněte teplotu a nechte omáčku mírně vařit asi 15-20 minut, občas míchejte. Ochutnejte a dosolte podle chuti.
3. Příprava Máslem Osmažené Zeleniny:
1. Na samostatné pánvi rozpusťte máslo na střední teplotě.
2. Přidejte mrkev, zelené fazole a papriku. Orestujte, dokud zelenina nebude měkká, ale stále křupavá, asi 6-8 minut.
3. Ochutnejte solí a pepřem.
4. Servírujte:
1. Nasypte kebaby na servírovací tácu.
2. Nalijte omáčku vindaloo přes kebaby.
3. Podávejte máslem osmaženou zeleninu vedle.
4. Ozdobte čerstvou petrželí nebo koriandrem.
Užijte si své chutné a aromatické Kebab Vindaloo s máslem osmaženou zeleninou!