Vybraná čínská quinoa a fazolová enchilada pečeně

2024-06-12
Exquisite Quinoa and Black Bean Enchilada Bake

„`html

Výtečné quinoa a černé fazole Enchilada Pečení

Tento pokrm kombinuje ořechovou chuť quinoa s sytostí černých fazolí a pikantností omáčky enchilada a vytváří odvážné a uspokojující jednoduché jídlo. Ideální pro ty, kteří hledají veganskou možnost bohatou na bílkoviny nebo kohokoli, kdo touží po pohodovém zapečeném jídle s mexickým přesahem, výtečné quinoa a černé fazole Enchilada Pečení okouzlí vaše chuťové buňky a poskytne vám výživné, vyvážené jídlo.

Recept:

Ingredience:

– 1 hrnek quinoa, opláchnutá
– 2 hrnky zeleninového vývaru
– 1 polévková lžíce olivového oleje
– 1 středně velká cibule, nakrájená na kostičky
– 3 stroužky česneku, prolisované
– 1 červená paprika, nakrájená na kostičky
– 1 plechovka (15 oz) černých fazolí, odkapaná a opláchnutá
– 1 plechovka (15 oz) kukuřice, odkapaná (nebo ekvivalentní mražená nebo čerstvá)
– 1 sklenice (19 oz) omáčky enchilada
– 1 lžička kmínu
– 1 lžička chilli prášku
– Sůl a pepř podle chuti
– 1 hrnek natřeného sýra (veganského nebo normálního)
– Čerstvý koriandr na ozdobu
– Kysaná smetana nebo řecký jogurt k podávání (volitelné)

Postup:

1. Předehřejte troubu na 190°C. Vymažte pekáč o rozměrech 23×33 cm a odložte stranou.

2. V hrnci smíchejte quinou a zeleninový vývar. Přiveďte k varu na silném ohni, poté zakryjte, snižte teplotu na minimum a vařte 15-20 minut, nebo dokud se voda nevsákne a quinoa není nadýchaná.

3. Mezitím, co se quinoa vaří, zahřejte olivový olej na velké pánvi na středním ohni. Přidejte cibuli, česnek a červenou papriku. Orestujte zeleninu, asi 5 minut, dokud není měkká.

4. Do pánve přidejte černé fazole, kukuřici, polovinu omáčky enchilada, kmín, chilli prášek a uvařenou quinou. Promíchejte a dochuťte solí a pepřem.

5. Rozprostřete směs quinoa rovnoměrně do připraveného pekáče. Přelijte zbylou omáčkou enchilada přes vrch, rovnoměrně ji rozetřete lžící nebo špachtlí.

6. Posypte natrhaným sýrem vrstvou přes omáčku, přikryjte alobalem a pečte v předehřáté troubě po dobu 20 minut. Poté odstraňte alobal a pečte dalších 10 minut, nebo dokud sýr nekypí a nezezlátne.

7. Vyndejte z trouby a nechte chvíli vychladnout před podáváním. Ozdobte nasekaným koriandrem a lžípicí kysanou smetanou nebo řeckým jogurtem podle chuti.

8. Podávejte toto lahodné a zdravé jídlo teplé a užijte si bohatou chuťovou mozaiku, která z Exquisite Quinoa a Black Bean Enchricula Bake činí nezapomenutelné jídlo.

https://youtube.com/watch?v=ektcADMFpK8
„`

Karol Smith

Karol Smith je zkušená autorka a myšlenková leaderka v oblastech nových technologií a fintech. S titulem z obchodní administrativy na Univerzitě Colorada kombinuje solidní akademický základ s praktickými zkušenostmi v technologickém průmyslu. Pracovala ve společnosti Merck & Co., kde se zaměřovala na strategie digitálních inovací, a získala cenné poznatky o průsečíku technologií a financí. Její vášeň pro zkoumání špičkových trendů pohání její psaní, umožňující jí rozklíčovat složitá témata pro široké publikum. Karoliny články byly zveřejněny v prominentních publikacích, kde sdílí své odborné znalosti a podporuje diskuze o budoucnosti fintechu. S bystrým okem pro detail a odhodláním k jasnosti pokračuje v přispívání k vyvíjejícímu se prostředí technologií.

Don't Miss

Hearty Mushroom and Fennel Chicken with Herb Fries

Srdcová kuře s houbami a feniklem a bylinkovými hranolky

Srdcový kuřecí pokrm s hřibovými houbami ařekvicovou zeleninou a bylinkovými
Delicious Marvel: Vietnamese Vermicelli Delight with Tender Duck

Výborný div: Vietnamští jemně nakrájení kachní ricetí nudle

Výborný Poklad: Vietnamské nudle s něžným kachním masem Kulinární klenot,