Elegant Sundays: Traditional Roast Duck with Orange Glaze and Herb Stuffing

Elegantní neděle: Tradiční pečená kachna s pomerančovou polevou a bylinkovou nádivkou

Připravte si eleganci a hloubku chutí s touto tradiční pečenou kachnou zdobenou pomerančovou polevou a naplněnou aromatickou bylinkovou nádivkou. Tento pokrm je skvělým středobodem každé speciální události či slavnostní příležitosti, spojující štiplavou sladkost pomerančů s chutí křupavě upečené kachny s kvalitními kořeněnými bylinkami.

Ingredience:

Pro kachnu:
– 1 celá kachna, přibližně 5-6 liber
– Sůl a pepř dle chuti
– 1 pomeranč, na čtvrtiny
– 1 cibule, na čtvrtiny
– 4 větvičky rozmarýnu
– 4 větvičky tymiánu

Pro pomerančovou polevu:
– 1 šálek čerstvého pomerančového džusu
– 1/2 šálku medu
– 1/4 šálku sójové omáčky
– 2 stroužky česneku, nasekané
– 1 lžíce nastrouhaného zázvoru
– Kůra z 1 pomeranče

Pro bylinkovou nádivku:
– 1 bochník starého chleba, nakrájený na kostky 2,5 cm
– 1/2 šálku nesoleného másla
– 1 cibule, jemně nasekaná
– 3 stonky celeru, jemně nasekané
– 1/4 šálku čerstvé petržele, nasekané
– 1 lžíce čerstvého šalvěje, nasekaného
– 1 lžíce čerstvého tymiánu, nasekaného
– 1 lžíce čerstvého rozmarýnu, nasekaného
– 1/2 lžičky soli
– 1/2 lžičky mletého pepře
– 1 šálek kuřecího vývaru

Postup:

1. Příprava kachny:
1. Předehřejte troubu na 175°C.
2. Kachnu opláchněte pod studenou vodou a utřete ji ubrousky.
3. Štědře osolte a opepřete dutinu. Naplňte ji čtvrtinami pomeranče, cibulí, rozmarýnem a tymiánem.
4. Kachnu svážete provázkem okolo nohou.
5. Před pečením tužkou píchněte do kůže, aby se tuk dobře rozpustil během vaření.

2. Pečení kachny:
1. Umístěte kachnu na mřížku v pekáči, prsíčkem nahoru.
2. Pečte ve vyhřáté troubě asi 2 hodiny, nebo dokud vnitřní teplota nedosáhne 74°C. Občas zalévejte šťávou.
3. Během posledních 30 minut pečení každých 10 minut kachnu potírejte polevou, aby vznikla karamelizovaná krusta.

3. Příprava pomerančové polevy:
1. Ve smaltovaném hrnci smíchejte pomerančový džus, med, sójovou omáčku, nasekaný česnek, nastrouhaný zázvor a kůru z pomeranče.
2. Směs přiveďte k varu na střední silnici, poté ztlumte plamen a vařte, dokud se lehce nezahuší, asi 10 minut.
3. Odstavte a nechte lehce vychladnout.

4. Příprava bylinkové nádivky:
1. V hluboké pánvi rozpusťte máslo na středním ohni.
2. Přidejte nasekanou cibuli a celer a restujte do změknutí, asi 5-7 minut.
3. Přimíchejte petržel, šalvěj, tymián a rozmarýn a vařte další 2 minuty, dokud vůně nevyvane.
4. V míse smíchejte kostky chleba, restovanou zeleninu, sůl a pepř. Dobře promíchejte.
5. Postupně přilijte kuřecí vývar, dokud nádivka nebude vlhká, ale ne namočená.
6. Nádivku přendejte do vymazaného pekáčku, zakryjte a dejte péct do trouby společně s kachnou během posledních 30 minut pečení. Odstraňte fólii posledních 10 minut pro zezlátnutí horní části.

5. Servírování:
1. Kachnu nechte po upečení odpočinout minimálně 15 minut před krájením.
2. Podávejte plátky pečené kachny s hojnými porcemi bylinkové nádivky.
3. Na kachnu můžete přidat zbylou pomerančovou polevu pro ještě chutnější chuť.

Užijte si harmonii něžné upečené kachny s kyselo-sladkou pomerančovou polevou a příjemnou bylinkovou nádivkou, které vytvářejí nezapomenutelný zážitek z jídla.

The source of the article is from the blog be3.sk

Web Story